top of page
  • Skribentens bildArtur

Clara vann i Diamantjakten

Nu är det full fart på kapplöpningssäsongen och den senaste tiden har det varit mycket kul med träningar och så en "hemmatävling" fast placerad på Borås Greyhound Park.


Roligast för oss i samband med tävlingen var att Clara (MB Clefairy) visade mycket fin form inför kommande SM genom att vinna sin klass i Diamantjakten på ett övertygande sätt. William fick lyfta upp sin hund överst på pallen och var mycket nöjd med det. För oss var det andra segern under säsongen, för Clara den första efter en inledande andraplacering.

William och Clara på prispallen efter Diamantjakten. Foto: Max Werdelin
William och Clara igen. Foto: Max Werdelin/7HS

Clara fick för ovanlighetens skull inte någon pangstart ur box, men den här gången gjorde det ingenting, hon blåste ändå snabbt till ledningen och vann ganska lätt.


Nu väntar närmast tidskval till tik-SM och målet är att hon ska upprepa förra säsongens succé och ta sig till A-final. Men det är tufft motstånd så det lär bli svårt att lyckas med det - och förutsätter ett rent och fint lopp och en bra tid. Det blir första starten den här säsongen på medeldistans, dessutom, vilket är en nackdel. Men formen är som sagt bra i varje fall.


Flying Fifi hade all otur i världen i sitt lopp och blev först knuffad på in i första kurvan och sedan uttryckt i sjättespår genom hela andra kurvan, så det loppet glömmer vi bara och tar nya tag. Hon får ändå sägas ha gjort ett makalöst starkt lopp som tog sig i mål som fyra.

Den hunden har haft otur i kubik genom hela sin karriär hittills, men någon gång ska det ju lossna. Kanske under SM-veckan i någon kringlopp.


Luolanto gick en träning solo på 492 meter, första gången på medel hittills, och gjorde det klart bra. Lite synd att han inte fick lopp, men det får bli under SM-veckan i stället. Dock inte i själva SM, det tycker vi är för tidigt för honom.


Sedan vi skrev här senast har vi dessutom hunnit med lite träningar hemma på Cimbria. Fifi och Louie tränade veckan före Boråstävlingen och skötte sig bra. Louie glänste igen med dagens snabbaste träningstid på sprint och Clara visade gryende form med sin bästa träningstid hittills den här säsongen. Vilket ju visade sig vara nyttigt sedan i Diamantjakten.


Nedan lite träningsbilder av Maja Erwinsdotter Anselmsson. Först Louie, sedan Fifi (och Lones Lessie), Effie Trinket och Clara. Tack för härliga bilder!

Dagen efter Boråstävlingarna var det full fart med många tränande hundar hemma på Cimbria. Vi hade med oss valparna efter Greycraft Lego-Ditzy Doo och de fick jaga släphare och skötte sig strålande, liksom systern Say Grace (Lone äger).

Valpträning på släphare. Foto: Lone Kvistbo

Videon: Bella Ciao tränar släphare. Filmat av Lone Kvistbo.


Till sist ett par bonusbilder på valpar i hemmamiljö och på skogsrunda:

Nu laddar vi om batterierna inför SM-veckan. Ses i Borås!

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page