top of page
  • Skribentens bildArtur

Clara tog SM-brons - ny seger för Louie

Det blev en fullträff för Blidingia Racing på finaldagen i SM. Clara (MB Clefairy) gick i sin andra SM-final i karriären, i A-finalen för whippettikar, och efter förra årets fjärdeplats var drömmen att hon skulle få kliva upp på pallen den här gången.


Att besegra suveräna Odd Molly var förstås omöjligt och även tuffa MB Leia såg ut att bli för svår, men en tredjeplats fanns inom räckhåll med ett bra lopp och om formen höll i sig.


Clara fick inte sin allra bästa start i karriären, men var framme som trea i kurvan och höll sedan den positionen hela vägen till mål. Hon såg ut att ha lite chans att konkurrera med MB Leia in på upploppet om andrapriset, men det bar inte riktigt sista biten. Men en bronsplats blev det och målet därmed uppnått!

William och Clara med SM-pokalen.
William, Nina och MB Clefairy på prispallen. Foto: Max Werdelin

32,38 är dessutom med god marginal den bästa tiden MB Clefairy presterat på 492 meter, vilket gör det hela ännu roligare. Hon var bäst när det gällde! I sina fem starter i år har hon inte missat pallen en enda gång, med facit två segrar, en andraplats och två tredjeplatser. En riktigt fin säsong så här långt och med m11-klassningen i SM-finalen, ännu en elitklassning, har hon nu om vi räknat rätt bara en enda kvar till ett gulddiplom.


Minst lika glada är vi över vår unghund Luolantos start på karriären. Det var egentligen inte meningen att han skulle starta mer än en gång under SM-veckan, men i sista stund valde Nina och William att anmäla till ett kringlopp på finaldagen. Där ställdes Louie bland annat mot rutinerade Motown som sprungit elittider förut - men vi anade att om Louie bara bestämde sig för att fokusera i starten så skulle han ha chans, att döma av träningstiderna hemma på Tommarpsbanan.

William och Louie defilerar inför loppet.
...och med pokalen överst på prispallen! Foto: Max Werdelin

Nu fick han också en mycket bättre start än tidigare i Borås och kopplade tidigt grepp om loppet. Kanske börjar det falla på plats i huvudet nu vad som gäller när det är tävling :-)


Luolanto vann på utmärkta 18,70 och fick sin första elitklassining (K1) för besväret. Dessutom var det ett fint lopp han vann, Fourth Clovers lopp, med en fin pokal.


Det var alltså tredje raka segern för Louie som ännu inte vet hur det känns att förlora på tävlingsbanan. Tre starter - tre segrar. Nu får han vila lite och smälta intrycken lite ett par veckor innan vi (tränarna i varje fall, jag har inte mycket att säga till om) bestämmer oss för fortsatt matchning.


William fick också ett fint pris under finaldagen. Som handler till MB Clefairy, Luolanto och Flying Fifi som tillsammans vunnit fyra lopp under SM-veckan (och dessutom Claras SM-brons som kronan på verket) fick han dela utmärkelsen "veckans prestation" med Lovisa Eriksson Leksell.

William och Lovisa med prisutdelaren Palle Werdelin. Foto: Max Werdelin

Under söndagen var Nina på Tommarpsbanan, där det var träningsdag, med valparna Bella Ciao och Better Call Saul, som fått en hektisk helg. Först miljöträning i Borås, sedan släphareträning hemma på Cimbria. Det ska börjas i tid...


Valpträning fångad på film:

Nu väntar lite återhämtning innan vi tar nya tag. På återseende!


39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze


bottom of page