top of page
  • Skribentens bildArtur

Clara slog till med en ny seger

MB Clefairy räddade tävlingsdagen för oss på Mariedal Park i Alingsås när hon tog sin tredje seger för året och noterade dagens tredje snabbaste tid på whippetsidan.


Dessutom ännu en elitklassning (k10) vilket om vi räknat rätt är hennes 22:a i karriären!


Clara var taggad till tusen och drog iväg direkt från start. Hon ledde med ett par längder redan in i kurvan och höll sedan utan problem till mål. Att det var regnblött till tusen och därmed tungsprunget gjorde henne inte så mycket, hon går ju elittider även på medel så styrkan är det inget större fel på.

En ganska blöt Nina tar emot Claras pris. Några prisutdelningar för hundarna blev det inte på grund av vädret.

Ibland är det tur att man har en duktig whippet med i bussen, för våra greyhounds gjorde ingen succé den här gången. Nu fick vi kanske skylla oss lite själva, eftersom vi gått med på att byta distans på dem för att de skulle få lopp.


Luolanto skulle gått sprint, men fick inte lopp och hamnade i stället i Rookie Stakes mot två M1-hundar och när banan dessutom blev tung (det regnade precis hela dagen) så blev det så fel det kan bli. Han var som väntat alldeles utmärkt med i tättrion fram tills ungeför 320 meter, sedan tröt orken och han fick nöja sig med en fjärdeplats i mål.


Utan regn hade han kanske klarat en pallplats.


Flying Fifi var anmäld på medeldistans, men fick ett sprintlopp... Och med en bara medelsnabb start och en knuff på väg in i svängen var det loppet över för henne.


Inte mycket att orda om egentligen, sånt är racinglivet och det är bara att ta nya tag.


Nu blir det tävlingspaus för hela gänget nästa helg och sedan åker vi över till Kallerup som kör Själlandsmästerskap om två veckor. Det som återstår av säsongen för oss är troligtvis två tävlingsdagar på Kallerup och en avslutningsdag hemma på Cimbria.


Här hemma har vi börjat dra igång Ditzy lite igen efter hennes löp och kanske kan hon bli klar för att hinna med ett par starter innan säsongen är över. Vi får se vad tränaren tycker.


Valparna växer och frodas och nästa helg får de jaga släphare igen hemma på Cimbria.

47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page