top of page
  • Skribentens bildArtur

Clara laddar för sin andra SM-final

Man kan lugnt säga att vi har haft en mycket lyckad SM-vecka. Visserligen ingen greyhound till start i SM-cirkusen, men väl vår duktiga whippettik Clara (MB Clefairy) som startat den här säsongen på ett fullkomligt strålande sätt.


I söndags gick hon tidskval till SM, med siktet inställt på att försöka nå finalen i tik-SM för andra året i rad. Det gick alldeles utmärkt. Clara vann sitt kvalheat och tiden var faktiskt den näst bästa bland samtliga tikar - bara omöjliga Odd Molly var snabbare över 492 meter.

MB Clefairy på väg mot seger i SM-kvalet. Foto: Max Werdelin
...och ännu en stilstudie på Clara. Foto: Max Werdelin
William & Clara. Foto: Max Werdelin

Det innebär att hon nu på lördag, för andra året i rad, startar i en SM-final. Visst, det hette SM Special förra året på grund av pandemin, men ändå. Den gången blev hon fyra, så målet får väl bli att försöka överträffa det med en tredjeplats i år. Motståndet är tufft, men Clara har grym form: 2 segrar och två pallplaceringar på sina fyra starter i år. Så kanske kan det gå vägen.


Clara fick starta även i ett kringlopp i tisdags över kortare 320 meter och gjorde sin snabbaste tid för säsongen på distansen, men fick nöja sig med en tredjeplats bakom ett par snabbare motståndare. Kanske kan det loppet göra lite extra nytta till SM-finalen.


Vi fick ändå två vinnare med oss hem!


Unghunden Luolanto (Ballymac Best-Madame) gick ut i ett kringlopp över 320 meter, strulade lite i starten, men la sedan in turbon och blåste förbi konkurrenterna. Han vann på sin snabbaste tid hittills i ett tävlingslopp: 18,91. Det var Louies andra raka seger (i andra starten) och han har verkligen inlett karriären på ett lovande sätt. Till stor glädje för William, som ju tidigt bestämde att det här skulle vara hans egen greyhound.

William och Louie efter segern i tisdags. Foto: Max Werdelin

Flying Fifi (Fifis Whitesox-Monroe Flyer) från Heidi Föhs och Jesper Sötoftes kennel har haft kopiöst med otur i början av sin karriär. Löp och sprucken simhud mellan tårna förstörde större delen av första säsongen i fjor och i våras bröt hon svansen och missade en hel del träning och förberedelser för säsongen 2021.


Men i tisdags hade hon en bra uppgift på Borås Greyhound Park och löste den på ett lysande sätt genom att leda hela vägen från start till mål över 492 meter och vann sitt allra första lopp i karriären!


Tiden var förresten inte så tokig den heller, i ett rent lopp skulle 29,58 faktiskt ha räckt till en plats i finalen i tik-SM. Men vi tyckte inte att hon var mogen för att prova där i år och är glada så det räcker och blir över att hon äntligen fick visa att hon kan och att hon fick vinna ett lopp.

William, Nina och Fifi. Foto: Max Werdelin

Det har varit en hektisk vecka, jag har slutat min semester och börjat jobba igen och varit speaker i Borås mellan varven och Nina har skött ruljansen med hundar, tonåringar och annat - men vi har haft kul och det har varit roligt att träffa hundkappvänner och se fina lopp även vid sidan av våra egna starter. Kul också att vi fått bidra till att Cimbria (och Skåne) hittills kunnat ta fyra segrar under SM-veckan.

Nina placerar Cimbrias flagga i flaggparaden på SM-banan.

Valparna har dessutom fått lite miljöträning och varit med på en del äventyr, vi har hunnit med att bada hundar, barn och oss själva i Vombsjön och mycket annat.


Nu laddar vi alltså för att avrunda veckan på lördag med en ny SM-final och kanske får vi med ytterligare en av hundarna i ett kringlopp med lite tur. Det återstår att se.


Sedan får vi se hur den fortsatta matchningen blir. Så småningom hoppas vi kunna åka över till danska mästerskapen med någon hund och dessutom är det ju äntligen "riktiga" hemmatävlingar i Cimbria i augusti.


Kanske ses vi på lördag i Borås?

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page