top of page
  • Skribentens bildArtur

Clara i fin form igen - tvåa i Borås

Efter ett par veckors paus for vi till Borås Greyhound Park i lördags för att starta två hundar och träna två. MB Clefairy som haft det motigt i säsongsstarten tidigare i somras på grund av löp är i fin form igen och gjorde ett riktigt bra lopp.


Hon höll en av favoriterna, MB Chewbacca, bakom sig hela loppet efter en snabb start och utmanade den andra favoriten, MB Marius Black stenhårt genom hela svängen - och var förbi med en halv längd. Men in på upploppet bröt hon ut ett par spår, tappade lite fart och fick nöja sig med andrapriset, slagen med fyra hundradelar.

Clara knappt slagen tvåa.

För både husse William och för oss var det viktigaste att se att hon hittat formen igen och nu hoppas vi på att det blir en kul sensommar/höst med henne framöver.


Vi trodde att Chill'n Chilali skulle ha en vettig segerchans i sitt lopp, men var lite rädda för att det var lite för många ytterhundar i loppet och tyvärr slog farhågorna in då hon och danske kompisen Starshinechilli spelade ping-pong med varandra på startrakan och in i svängen. Det tog för mycket kraft och fart och hon fick nöja sig med en fjärdeplats. Så är det ju med sprintloppen, ett hinder på vägen kan räcka för att det ska vara över för dagen.


Dock ingen fara med formen och Chilla tar nu sats mot kommande uppgifter i Danmark och på Cimbria.


Med till Borås följde också Luolanto och Flying Fifi, som båda fick gå en kurva med handsläpp (tack för hjälpen Malin!). Louie skötte sig perfekt och har verkligen lärt sig att hantera kurvorna, även om viljan är lite större än vad tekniken medger ibland. Han visar talang.

Blidingia Racings påläggskalvar Louie och Fiffi såg fina ut i träningen i Borås.

Flying Fifi har vi tagit det föriktigt med efter hennes skada i hundgården i våras, men nu är hon i toppslag och var heltänd på sitt jobb. Bara en kurva var hon inte alls nöjd med. Om inte tränaren bestämmer sig för att hon är redo för ett riktigt banjobb nästa gång får kanske resten av familjen göra myteri :-D Hur som helst fortsätter planerna på debut runt månadsskiftet augusti/september.


Flying "Belgian Blue" Fifi efter träningen.

Kul förresten att sysykonen fortsätter att visa framtassarna. Blackberry Lily såg riktigt stark ut när hon vann sitt lopp i Borås med systern Baccara Rose på tredje plats. Ytterligare en av syrrorna var fyra (och bästa tik) i Jubileumsloppet där tre riktigt bra hanar visade sig vara för bra för dagen. Grattis till tränare och uppfödare Föhns/Sötofte till en lyckad dag.


Det var allt för den här gången. Ditzy Doo fick stanna hemma efter sin lilla sträckning och vila upp sig en vecka innan nästa jobb. Det ser ut som om nästa tävlingsdag för vårt vidkommande inte infaller förrän 29 augusti, så det fanns ingen anledning att skynda på.


Nu blir det med andra ord två lite lugnare helger framöver, men sedan en desto mer hektisk höst. Lugnet före stormen.

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page