top of page
  • Skribentens bildArtur

Cimbria & KVF väcker liv i Öresundscupen

Säsongen 2022 närmar sig med stormsteg. På Kallerup VF utanför Köpenhamn är man redan i full gång med träningen och Tommarpsbanan börjar närmas sig säsongsstart. Cimbria HK på Österlen hoppas kunna dra igång första träningen på söndag.--- Vi er i gang med træning på Kallerupbanen. Og glæder os til sæsonen som blandt andet byder på CGRC Europa Mesterskab. Vi har flere debutanter når sæsonen starter og det er altid spændende, säger en förväntansfull Heidi Föhns som är ordförande och tävlingsledare på KVF.


-- Det här har vi sett fram emot hela vintern. Det ska bli härligt att komma i gång igen och det ska bli så skönt att få komma igång med en säsong utanrestriktioner redan från början, säger Cimbria HK:s ordförande Nina Bliding.


KVF:s ordförande Heidi Föhns och Cimbria HK:s ordförande Nina Bliding tillsammans på prispallen på Kallerupbanen.

Förra säsongen kantades förutom pandemin även av problem med harmaskiner och bevattningsanläggning och till slut blev det bara en enda tävlingsdag på Tommarpsbanan. Den blev dock häftig värre, med ett par riktigt imponerande banrekord.


-- Vi gladdes oss mycket åt den tävlingsdagen som förutom de fina sportsliga prestationerna även genomfördes prickfritt tack vare hårt arbete från alla i klubben men också tack vare hjälp från våra kolleger, inte minst från KVF som ställde upp med harförare.


-- Den här säsongen inleder vi förhoppningsvis med en lite tryggare känsla efter att ha lagt ner ett hårt jobb på att få ordning på allt. Nu är det bara att hålla tummarna för att det fortsätter lika fint som de slutade förra året, säger Nina Bliding.


Cimbria HK drar i gång 2022 med en rejäl ökning av antalet tränare, hundar och medlemmar. Framtiden ser ljus ut. Nu drar man alltså även i gång ett nygammalt samarbete med danska KVF.


-- Det ska bli jättekul. Vi behöver stärka vår region och det känns jättebra att vi kan börja med att dra igång den här fina cupen igen.


-- Vi kommer också lokalt att utse en klubbchampion, baserat på starterna som klubbmedlemmarnas hundar gör under året, samt en Cimbriachampion som baseras på resultaten i samband med banans fem tävlingsdagar. Cimbriachampion kan vilken hund som helst bli som väljer att komma till Cimbria och tävla.


Poängräkning för dessa championat kommer att presenteras i god tid innan säsongspremiären.


Två stora nyheter kan de båda klubbarna tillsammans meddela inför säsongen.


Dels väcker man åter liv i gamla Öresundscupen, en tävling som tidigare även innefattade numera nedlagda Landskrona Greyhound Park. Numera kommer det dock att räcka med att tävla på två banor. Kallerupbanan och Tommarsbanan, för att kvalificera sig för final.


---- Øresundscupen er et super initiativ og dejligt at vi har fundet den frem igen. Samarbejdet mellem 2 baner i 2 forskellige lande kan give et godt mix af hunde som man måske ikke plejer at løbe med. Og så er det dejligt at skulle besøge hinandens baner, säger Heidi Föhns.


Reglerna för Öresundscupen återfinns nedan.


Dels blir det alltså en gemensam tävlings och nyhetsblogg här på denna sida som kommer att skötas av sportjournalisten Artur Bliding.


KVF är först ut i år med tävlingar. Årspremiären infaller den 30 april med bland annat klassiska Fordham Road Memorial, Over the Hill Veteranlopp och Greyhound Childs Vandrepokal.


Cimbria HK drar igång veckan efter, lördagen den 7 maj. Tävlingsprogrammet ännu ej fastställt.


Här kan du ladda ner pdf:en om Öresundscupen:

Øresundscup-2022
.pdf
Ladda ner PDF • 80KB

107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page