top of page
  • Skribentens bildArtur

Chilla premiärvann på M1-tid

Äntligen premiär! Lördagen på Kallerup innehöll precis allt man kan önska sig av årets första tävlingsdag. Soligt väder, mycket publik, härlig stämning och bra lopp. Ja och så gör det förstås inte jätteont om det går lite bra också. Vilket det gjorde!


Chill'n Chilali har tränat jättebra under våren och visade verkligen att hon tagit stora steg i sin utveckling. Det var visserligen "bara" ett Klass 5-lopp hon fick börja i, men hon vann lekande lätt och var tredje snabbast på medeldistans under hela tävlingsdagen. Tiden, som hade räckt till en tredjeplats i huvudloppet Fordham Road Memorial, klassades som M1. Bättre än så kan man ju knappast börja sin andra säsong på banan.Chilla överst på pallen med handler Alex och matte Nina.

Chilla in action. Foto: Ib Borg

Il Divo är inne på sitt andra år som veteran och stötte den här gången på en av Danmarks två bästa sprinterhundar de senaste åren Meenala Spot On (nybliven veteran). Kung Divo snubblade ner på knä i starten och kunde sedan inte fånga den vindsnabba konkurrenten, men han närmade sig hela vägen in mot mål (tvåa) och noterade sin snabbaste tid någonsin på sprint, 16,99. Som andraårsveteran. Vi är fulla av beundran för den här fightern.


Divo jagar toppsprintern Meenala SpotOn Foto: Ib Borg

Rally (Rarity) har också tränat starkt under våren, men å andra sidan nyligen blivit klar med sitt löp. Så hennes form var vi osäkra på. Men den är det nog ingen större fara med även om den inte är på absolut topp. Rally kom visserligen lite halvsegt iväg på startrakan, men blåste om de flesta i kurvan och höll sedan starkt hela vägen till en andraplats i mål efter duktiga Nordic Nenya. På en för henne fortfarande ofördelaktig och lite för kort bana/distans. Rally har ju hittills gått bäst på riksbanornas 550-distanser. Så det var vi också mycket nöjda med!Rally (svart täcke) försöker fånga Noric Nenya. Foto: Ib Borg

Nina och rally på prispallen.


MB Clefairy (Clara) fick gå mot superwhipparna och att hon skulle vara chanslös var ganska väntat. Vi trodde att hon kanske ändå skulle kunna vara med fältet hyfsat på sprint och få en bra träning, men det var aldrig nära, vi får ta oss en funderare på hur vi ska fortsätta. I Danmark finns i varje fall inte lopp i rimlig klass för henne och sällan på Cimbria. Så det blir till att resa om hon ska få starter mot vettigt motstånd.

Det ska ju alltid finnas någon utmaning att jobba med.


En uppfödarseger blev det också att glädjas åt, förresten! Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) höll lekstuga med ett bra motstånd (Blue Superior, syrran Fluttershy och Blue Hawk) på medeldistans trots att hon är vassare på sprint och hon visar att hon nog kommer att dominera den danska tiksidan även 2019 om hon får vara frisk och kry. Stort grattis till ägarfamiljen!Sweetie Belle i ledningen, här närmast följd av syrran Fluttershy. Foto: Ib Borg

I dag (söndag) är Nina iväg på Cimbria och tränar Loka Linn som taggat till igen som gammal veteran - och hjälper till att förbereda inför premiären 11 maj.


Det var allt för denna gång. Glöm inte följa @fokus_hundkapp (tidningen Månadens Hundkapp har bytt namn) på Instagram förresten!


60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page