top of page
  • Skribentens bildArtur

Bernies Jake tangerade banrekordet

Cimbria HK har dragit i gång säsongen och det med dunder och brak när huvudloppet Skånefrös Sprintermästaren gick så snabbt att det blev tangerat banrekord. Vinnare blev Bernies Jake från 7HS.


Bernies Jake vann Sprintermästaren före Luolanto och Cayenne. Foto: Lone Kvistbo

Regerande banrekordhållaren Luolanto tog en dunderstart och ledde klart i svängen, men bröt ut flera spår in på upploppet och det räckte för att railern Bernies Jake (Storm Control-Highview idol) skulle kunna smita förbi på innerspåret och vinna loppet åt sina ägare/tränare Jan Hansen och Ewa Johansson.


Tiden blev på hundradelen densamma som hemmafavoriten Luolantos banrekord: 17.92.


På tredje plats snabba tiken Cayenne från Stockholmsklubben och fyra bästa danska gäst, nämligen Karin Millings fina tik Silverhill Josie som därmed, liksom Luolanto, tog viktiga poäng i Öresundscupen.


Om Bernies Jake kommer att starta i Danmark för att nå en final i Öresundscupen återstår att se.


Gatukök-kioskens Sprintermästaren för Salukis, dagens andra rubriklopp av tre, vanns av fenomenale Ehan (ägd och tränad av Cimbrias Agnes Malmström) som nu har två raka segrar. Dock blev det inte, som senaste i Danmark, något nytt banrekord. Ehan blev också riktigt ordentligt utmanad på upploppet av Karin Nordahls Zandora El Cazzino.


Ehan och Agnes Malmström vann Sprintermästaren för Salukis. Foto: Lone Kvistbo

Apropå hemmasegrar: Skånefrö-loppet vanns av rookien Good Company (Greycraft Sound - Greycraft Queen) och Lee Svensson som därmed tog sin andra raka seger och fortfarande är obesegrad. Vilket gäller för både hund och matte. En riktigt bra tid också av denna talang: 18,17.


På andra plats Monica Hagbergs (SDA-GHK) Macarena och trea danske Blue Dipper (KVF) som ägs av Mads Praem och tränas av Föhns/Sötofte.


Good Company och Lee Svensson — obesegrade! Foto: Lone Kvistbo

Vinnare av dagens högst klassade medeldistanslopp (dock inget rubriklopp på grund av för få startande) gick också till hemmalaget genom Mad In Motion och Annette Forsberg, som höll undan för 7HS-hunden Bernies Joe (Hansen/Johansson) och Kallerup-gästen Liam (Föhns/Sötofte).


Forsberg har sedan tidigare bekräftat att hon satsar på en final i Öresundscupen i höst.


Annette Forsberg och Mad In Motion längst till vänster. Foto: Lone Kvistbo

Dansk seger blev det — den enda för dagen — i allra första loppet över medeldistans. Här visade Karsten Petersens (KVF) Kazan City (Over Limit - Cabra Scarlet) styrka när han efter en försiktig start tog sig förbi konkurrenterna Balinakill Ian och Flying Fifi till slut.


Danskt i topp: Karsten Petersen och Kazan City. Foto: Lone Kvistbo

Jeanette Rosbergs (SDA-GHK) Dibaba, en helsyster till banrekordhållaren Luolanto, vann sitt första lopp i karriären på goda 18,26.


Jeanette Rosberg och Dibaba. Foto: Lone Kvistbo

— Det var en lyckad tävlingsdag med fint väder och det mesta gick som det skulle, berättar Cimbria HK:s ordförande Nina Bliding.


Lite oturligt var det dock i M1-loppet, där haren stannade efter ungefär150 meter. En ren olyckshändelse, enligt arrangörerna.


— En mutter gick av och fick drivremmen att lossna. Men vi fick snabbt reservharen på plats och eftersom hundarna sprungit så kort sträcka bestämdes det i samråd med veterinären att det skulle bli omlopp direkt. Och resten av tävlingsdagen gick utan incidenter.


Med god hjälp av funktionärer från danska KVF och 7HS blev det till slut en lyckad första tävlinsgsdag säsongen 2002 på svensk mark.


— Vi är väldigt tacksamma för den hjälp vi fick för att genomföra tävlingarna och ser redan fram emot Midsommardagen, sa Nina Bliding.


Nu går stafettpinnen över till KVF och Kallerupbanen.

44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page