top of page
  • Skribentens bildArtur

Bara två killar kvar till salu i Fifa-kullen

I helgen som gick lämnade ytterligare två av våra fina Fifa-valpar kenneln. En av tjejerna, Oshoala, flyttade till Växjö och en av pojkarna, Benzema, har hamnat i Danmark. Därmed är det nu bara två killar kvar till salu, varav en ska stanna på kenneln över vintern som kompis till vår egen.


Två av snyggingarna i Fifa-kullen.

Blidingias Benzema hade vi med oss till Kallerupbanan, där han förhoppningsvis ska hålla till så småningom. Vi önskar Kenneth Bendtsen lycka till med sitt nyförvärv och hoppas att Benzema (som dock troligtvis kommer att få ett annat tävlingsnamn) kan komma att bli Kenneths nästa St Leger-vinnare efter Black Lotus!


Vi gläder oss förstås väldigt mycket åt att åtminstone en av valparna får Kallerup som hemmabana!


Blidingias Benzema har flyttat till Danmark.

Om Blidingias Oshoala kommer att tävla i hundkapp står skrivet i stjärnorna, men Växjö är ju inte så väldigt långt från Borås Greyhound Park. Man vet aldrig.


Bara tre kvar alltså. En ska vi behålla själva och ytterligare en vill vi behålla över vintern som lekkamrat och därför söker vi nu till honom en valpköpare som kan tänka sig att vänta till våren med att hämta sin adept.


Återstår då alltså egentligen bara en som är till salu och ska lämna kenneln i höst!


Vid intresse kontakta som vanligt Nina på 0733-556394.


Annars då? Tja tävlingsmässigt har det varit ganska mager utdelning på sistone, men sånt är racinglivet. Vi har haft löptik hemma (MB Clefairy) och tyvärr har det precis som tidigare satt sina spår i hormonsvallet hos Luolanto.


Han gick bara sådär senast hemma på Cimbria och var direkt blek i lördags på Kallerup. Bommade starten (har det ens hänt förut?) och var dessutom tidigt trött.


Två tredjeplatser blev facit för honom senaste veckorna och det ska man väl egentligen inte klaga på, men han kan ju bättre.


Nina, William och Louie efter tredjeplatsen på Kallerup.

...och trea även hemma på Cimbria, efter kanonerna Danish Dynamite och Mad In Motion. Foto: Stefan Magnusson

Bella Ciao gjorde det helt okej som trea på Cimbria mot högre klassade hundar och på sin bästa tid hittills, 18,75. Men sedan jagade hon en geting hemma i vardagsrummet och sträckte en muskel lite och fick därför stå över Kallerup.


Dock gladde vi oss förstås stort åt Say Graces andraplats bakom Sirloin på en M2-tid på Cimbria (Lone startade sedan inte sina hundar veckan efter i Danmark).


Better Call Saul blev lite öm i en tass efter senaste jobbet på Cimbria, där han gick riktigt bra och sänkte sig på nytt. Så även "Duplo" fick en paus efter Cimbriatävlingen, Nina tar inga som helst risker i onödan, så licensen får vänta lite till.


Bella trea hemma på Cimbria. Bild: Stefan Magnusson

... och Say Grace (Lone Kvistbo) tvåa i sitt lopp. Foto: Stefan Magnusson

I söndags hade vi med oss nyförvärvet Perissa Bay till en banträning i samband med Tommarpsdagen. Hon är en bebis ännu trots att hon fyllt ett år och kommer att behöva skolas in sakta men säkert på motorharen under vintern. Men vi har inte brått.


Kul att se Say Grace träna och även ostartade Kobra Kai från samma kul (Netflix-kullen) som såg riktigt taggad ut när han tog en kurva. Ska bli spännande att följa den utvecklingen!


Det gäller även SHS-tränade Serenity (Susanne Risberg) som fick sin tävlingslicens på Åkers i helgen som gick! Stort grattis! Kul också att se att Serenity, liksom flera av syskonen, ser ut att vilja ha mer distans än 320 meter. Det var liksom förhoppningen på förhand...


Det var allt för denna gång!


Återstår att se när vi tävlar igen. Nästa helg blir det vila och kanske även helgen efter, troligtvis siktar vi på Kallerup den 24 september och gör oss redo för att ha pigga hundar till slutspurten på säsongen.

138 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page