top of page
  • Skribentens bildArtur

Bara en valp kvar som vill flytta – storasyster vann igen!

Vi hade inte någon hund till start i hemmatävlingarna på Cimbra HK den här gången tyvärr – men väl ett flertal uppfödningar att titta på och njuta av. Vilket kan vara väl så kul. En av dem vann dessutom på ett fint sätt. Miss Fortune tog sin fjärde (!) seger. Värt att påminna om: Nu finns bara en enda valp från årets whippetkull kvar som söker ett eget hem.


Madelene Johnn och Miss Fortune överst på prispallen – igen! Bild: Cimbria HK

Madelene Johnns Miss Fortune (Yankees Dalton–MB Clefairy) vann alltså igen, fjärde gången den här debutsäsongen, och såg jättefin ut hela vägen. Bravo!!!


20,47 klassades som k12 och är en riktigt lovande prestation av en whippetrookie.


Vi vill gärna påminna om att mamma ”Clara” – som sedan blev en stjärna med massvis av elittider och ett SM-brons – ”bara” gjorde 20,62 hemma på Tommarpsbanan på motsvarande tidpunkt i karriären. Det gav då också en K12:a i betyg....


Clara avslutade sin första säsong med en K11 och började samla elitklassningar först året efter.


Miss Fortunes små halvsyskon i vår senaste whippetkull med Joe Black Globe Glass som pappa har snart flyttat allihop. Nyligen bokades ännu en av pojkarna och därmed finns alltså bara en enda kvar som vill ha ett nytt hem.


Han har packad väska och är flyttklar – så det gäller att passa på om man vill ha en egen whippetkompis. Sista chansen!!! Det kommer nämligen inte att bli fler whippetvalpar här på kenneln under några år framåt, efter att vi nu tagit två ganska tätt, så som sagt, ta chansen innan det är för sent.


En av dessa två kan bli din – bara en av dem är kvar till salu.

Annars då? Jo men vi fick ju se ännu fler uppfödningar visa upp sig på banan!


Från vår senaste greyhoundkull då (Fifa-kullen).


Benzema som kommit längst i sin träning (Kenneth Bendtsen) gick ett träningsjobb på 18,68 och syrran Rapinoe (Tina Gingsjö) brisade runt de 310 meter på 18,86.


Ruggigt imponerande tider av 14-månaders unghundar! Det ska bli så spännande att följa dem framöver.


Vi fick också se Neymar (Fia Genberg) gå ett handsläpp (en kurva till harstopp) och det såg också fantastiskt fint ut.


Sist men inte minst: Vår unghundsimport Perissa Bay gick ett träningsjobb på sprint med Netflix-kullens Say Grace (Lone Kvistbo). Perissa var lite okoncentrerad i början p g a första gången med sällskap på banan, men kom ändå i mål på 18,29. Förhoppningsvis kan det snart vara dags att ta tävlingslicens.


Perissa Bay hemma på Cimbria HK.

Say Grace som är sådär lagom ointresserad p g a mellan löp och valpvecka och bättre på medeldistans gick ändå utmärkta 18,59. Går absolut inte att klaga på.


På minussidan blev nu vår gamla superstjärna Mustang Sally (mormor till alla ovan nämnda greyhounds) långt om länge av med det inofficiella banrekordet för tikar på 310 meter. Hennes 18,03 (noterat 2014) slogs av Dibaba som sprang 18,00.


Det tog alltså nio år!!!!


Grattis till Dibaba och påpekas bör väl att hon är helsyster med våran Luolanto som fortfarande efter två år håller det absoluta banrekordet, 17,92.


Det innebär alltså att det är två helsyskon som håller banrekorden. Ett grattis på sin plats till uppfödare och kollega Malin Månsson (Kennel Davantis).


Kul kuriosa är förresten att de ovan nämnda unghundarna ur vår Fifa-kull (som tränade på banan) är släkt med dessa banrekordinnehavare. Banrekordhundarnas mamma (Madame) är nämligen helsyster med vår Il Divo som är pappa till Fifa-kullen!!!


Mamma till Fifakullen är Ditzy Doo, som i sin tur är dotter till Mustang Sally som hade det gamla banrekordet för tikar!!


Idel ädel adel alltså, som man brukar säga, i blodet på dessa unghundar!


Läget för våra tävlingshundar? Luolanto och Better Call Saul kan vara redo för tävling igen nån gång under spetember. Louie ska vänta ut sin karens efter behandling (och träna lite) och Duplo behöver ytterligare några veckors återhämtning för att ladda om batterierna. Bella Ciao är vi ännu osäkra på, sårskadan har läkt ihop men det finns en eventuell sekundär skada som måste kollas upp.


Ïnga-Lills Akali löper. Men är väl snart redo för start igen, om matte vill.


Bara att kämpa på!

86 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page