top of page
  • Skribentens bildArtur

Bästa loppet som femåring!

Som uppfödare är det förstås en glädje att se när en hund är i kanonform och ser ut att stortrivas på banan som veteran. I lördags fick vi njuta av det TVÅ gånger. Cesar Flickerman (tränad av Föhns/Sötofte) presterade sin snabbaste sprinttid någonsin på Kallerupbanan och vår egen, eller snarare Inga-Lills, Effie Trinket gjorde sitt bästa lopp någonsin och vann (!) dessutom på personbästa på 460 meter.

Effie rusar mot seger! Foto: Ib Borg

Båda är från vår Zellinger-nominerade kull efter Killishin Jamar och Kacela.


Effie Trinket har inte haft det helt lätt för sig under sin karriär, men nu verkar det som om hon är i sitt livs form. I lördags blåste hon iväg från start, ledde med flera längder hela vägen och vann lätt (trots att hon bl a mötte Aileen of Ash som kom med två raka segrar på Kallerup).


Effie vann på 29,54 vilket med god marginal är den bästa tid hon någonsin gått på Kallerup och inte ett öga var torrt. Det var ju faktiskt hennes blott andra seger i karriären.

Effie, Nina och Inga-Lill på prispallen. Foto: KVF

I övrigt var det väl inte vår allra bästa tävlingsdag placeringsmässigt, men hundarna skötte sig bra och det fanns inte mycket att gnälla över.


Chill'n Chilali gör det ibland svårt för sig med vida kurvor och den här gången bommade hon dessutom kicken ut ur box och tvingades jaga hela loppet. Ändå var hon bra med över mål trots att det var debut över stayerdistans, 652 meter och tufft motstånd.

Chilla (gult täcke) i sin stayerdebut. Foto: Ib Borg

Ingen pallplacering, men stayerförsöket föll väl ut, hon tappade ingenting alls på slutvarvet, var bra med över mållinjen och klarade distansen utmärkt. Nästa gång kanske det är hennes tur.


Flying Fifi tog starten bra, men en månads tränings- och tävlingsfrånvaro efter simhudsskadan tog som väntat ut sin rätt. Hon behövde lopp i kroppen och blev lite stum till slut. Hon har framtiden för sig.

Fifi (svart täcke) stumnade lite på upploppet. Foto: Ib Borg

Ditzy Doo tog också starten men blev utsvarad på innerspåret in mot kurvan, hade lite otur och fick ett stopp. Men hon sköt till bra igen på upploppet, visade att hon vill och har fart och det är ingen fara med formen.

Ditzy (vitt täcke) försöker reparera ett stopp mitt i kurvan. Foto: Ib Borg

En seger och en tredjeplats kan man inte vara missnöjd med, särskilt som det var stayerdebut för en av hundarna och comeback efter skada för en annan. Och så vann den som var allra mest förtjänt av att äntligen få vinna!


Nu återstår att se vad som väntar framöver, hur vädret utvecklar sig och om danskarna stänger av Skåne på grund av coronan igen eller inte. Det kan bli allt från noll till två tävlingsdagar kvar för oss den här säsongen.


Det var allt för nu!


Tusen tack för dina alltid uppskattade foton Ib Borg!


Och tack KVF för ännu en fin helgdag på banan med trevligt sällskap, fint väder och bra sport. Vi hoppas att vi får komma även till säsongsfinalen.

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page