top of page
  • Skribentens bildArtur

Säsongens första banträning!


Då är säsongen igång!

De fyra lyckliga som först fick hoppa in i vår egen buss och sedan över i Jeanettes lite större buss med Bounty och Trix som fyrbent resesällskap till Kallerupbanan (tack för turen och samåkning, det gör vi om!) var Chilla, Clara, Katniss och Raity!


Katniss och Rally längtar efter årets första "gallop" på Kallerupbanan.


Lite småkallt fortfarande, men glada och förväntansfulla hundar.

Tanken var att vi redan förra helgen skulle tagit en tur till danska Kallerup men vädret var, iaf på vår sida av sundet, så dåligt så vi valde att stanna hemma. Vilket vi bittert fick ångra när vi såg alla fina foton från banan, som typ badade i solsken!

Denna söndagen kom vi dock iväg, inget regn i världen skulle stoppa oss!

Utan regn och rusk tog vi oss över bron, och väl framme i Kallerup så sken solen. Banan var jättefin, vi hade galet glada hundar och vi mötte härligt lyckliga människor. Underbart att träffas igen efter ett långt vinteruppehåll!!

Alla fyra hundarna fick gå ett varv från box, och alla fyra såg jättefina ut. Rarity och Katniss gick tillsammans, och glädjande nog så var de jämna upp till kurvan (Katniss är oftast väldigt startsnabb, Rarity helt tvärtom!), där Katniss skar in och Rarity fick ett litet oturligt stopp. Därefter hade Katniss ledningen med Raity i rygg hela vägen. Vid harstopp delade de systerligt på haren, behöver jag nämna att de var något taggade!!


Rally spanar efter haren.

Chilla gick själv och kom bra iväg, men av någon anledning (missförstånd?) stannade haren precis innan kurvan, så hon fick även ett handsläpp. Det var med livet som insats!! Hon var den ende av alla våra hundar den dagen som var lite besviken, ett varv var väl inget att hurra över...


Chilla ville in igen. Ett varv var bara löjligt...

Sist ut var Clara, hon var nog den lyckligaste den dagen. Som hon har längtat! Ett varv, töntigt tyckte hon och vadå gå ner, inte så mycket flås där inte. Med 5 minuters vila hade hon nog kunnat gå några helvarvsintervaller, ha ha!

Trötta och glada (matte var helt slut iaf efter att ha hanterat 4 totalgalna hundar!!) styrde vi kosan hem från ett soligt Kallerup till ett Skåne som bjöd på blåst och hagel och snöflingor stora som tennisbollar!

Men vilken härlig dag vi hade, nu ser vi fram emot söndag då det bär av igen!


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page