top of page
  • Skribentens bildArtur

En magisk klassisk säsong


Den klassiska säsongen är över och vi avslutade den med en fantastiskt pallplats i Puppy Derby-finalen på Åkers. Rally (Rarity) tokbommade starten men gjorde sedan det hon numera börjar bli känd för, en fullkomligt fantastisk upphämtning från sista plats till tredjeplatsen.

Att hon sedan passerade både tvåan och ettan på väg till harstopp tar vi som ett värmande löfte att luta oss mot, under vintern, inför säsongen 2019.


Rally och Nina på pallen efter tredjeplatsen i Puppy Derby på Åkers Kanal. Foto: SHS

Chilla ville inte vara sämre, så hon totalmissade också starten i Månadens Hundkapps Rookie Race. Men hon hann inte riktigt fram till pallen och fick nöja sig med en fjärdeplats. Inget att gnälla över då hon dessutom nyligen kommit ur sitt löp.

Vi är förstås ruskigt nöjda med Raritys fem stora finaler under året. Hon har varit på pallen i allihop!!!!

Men ännu gladare är vi över återblicken på hela den klassiska säsongen 2018 för våra två kullar efter Kacela (Zoe) och Mustang Sally. Den har varit fullständigt magisk och nästan osannolikt bra. Våra uppfödningar har vunnit och/eller varit på pallen i ALLA klassiska och halvklassiska årgångslopp i Sverige och Danmark. Okej, ett undantag: Svenskt Uppfödningslopp, där Fluttershy tyvärr blev grovt störd av en sedemera diskad hund flera gånger under loppet. Men i alla andra har det funnits en hund (ibland till och med två) uppfödd av Kennel Blidingia på pallen.

Det är nästan så man får nypa sig i armen för att förstå det.

Titta bara på sammanställningen här nedan (ja, jag tar mig friheten att räkna även de europeiska Puppy-loppen i CGRC:s regi och prestigefulla Rookie Stakes som årgångsklassiker):

Till detta kommer förstås även en del placeringar utanför pallen i de klassiska loppen och några hundar som gjort starka prestationer och vunnit lopp som inte varit klassiker. Som Finnick Odair, Cesar Flickerman och Rainbow Dash. Här tänker jag inte heller glömma lilla virrpannan Effie Trinket som inte riktigt fått det att lossna på allvar ännu men som faktiskt varit trea sju (!) gånger. (Tusen tack till alla duktiga tränare som gjort allt detta möjligt!!!!).

Listan ovan är dessutom bara för 2018. Förra året hann ju dessutom Cressida vinna Rookie Stakes. Kullen fick tyvärr inte delta i Puppy Derby då den var född lite för tidigt på året.

Klart att det blev ett litet glas bubbel för att fira vårt förmodligen oslagbara klassikerår 2018.

Säsongen är dock inte över ännu. Blidingia Racing planerar att starta även på Cimbria nästa helg och på Kallerups säsongsavslutning helgen därpå.

Då tänker jag roa mig med att ställa samman en lista över hur träningsverksamheten (våra egna hundar) skött sig.

Kanske blir det även anledning att uppdatera seger- och pallstatistiken i listan ovan. För några av uppfödningarna kommer förstås att starta även de kommande veckorna.

Thats it för i dag. Titta gärna in nästa söndag!6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page