top of page
  • Skribentens bildArtur

Femte finalen för Rarity!!


Rarity kvalade in till Puppy Derby i går och det är därmed hennes femte stora årgångsfinal den här debutsäsongen:

Danska Puppy Derby: Trea.

CGRC Classics Puppy: Trea.

Danska Mästerskapen Puppy: Tvåa.

Rookie Stakes: Tvåa + bästa tik.

Puppy Derby: ? (Final på lördag)


Rarity har tagit upp jakten i semifinalen till Puppy Derby. Hon är klar för final! Foto: Katarina Lindberg

Ruggigt häftig säsong. Visst, hon har bara vunnit ett lopp men samtidigt har hon haft en hel del otur också. När hon inte mött sina tuffa systrar så har hon haft otur med hundar som gått omkull framför henne eller som sprungit över henne i starten. Dessutom var hon ytterst nära en sjätte final när hon hade sjätte bästa tiden i semifinalerna i tik-SM men sprang i "fel" heat och missade finalen med knapp marginal. Hon är också matchad i kulltoppen hela säsongen och har inte fått springa i "vanliga" lopp i sin klass.

Det brukar dock jämna ut sig i längden med tur och otur.

I semifinalen till Puppy Derby sprang hon upp i rumpan på Chip'n Dale och fick ett stopp i första kurvan. Utan det hade hon varit tvåa, åt Ohmygod gick inget att göra denna dag. Dessutom sänkte hon sig tidsmässigt med en dryg tiondel till 32,98 på 550 meter så hon fortsätter stadigt att utvecklas. Lite startsnabbhet på det så kan det bli riktigt kul framöver.

Finalen är ett helt nytt lopp och allt kan hända. Kanske är det Rally som får ha turen på sin sida den här gången. Men bara att vara i final igen är förstås stort!

Chill'n Chilali fick en smäll i starten av en hund som gick skarpt inåt, sedan gick hon trots det ett bra lopp med tanke på att hon vilat en månad på grund av löp. Hon blev fyra men var mycket nära att ta sig till final, var förbi trean precis efter mål. Hon får starta på några gånger till för att skaffa rutin, det är ju bara tre tävlingsdagar kvar av säsongen.


Chilla. Foto av Katarina Lindberg

Katniss var tvåa 50 meter efter start i Poppies Korta, men det var flera hundar i rad och strax innan böjen fick hon ett tvärstopp på grund av hundar som sprang ihop och sedan var det över för den här gången. Nästa start blir på medeldistans på Cimbria.

Vi kunde dock glädjas åt en uppfödarseger under helgen då Heidi och Jespers Fluttershy vann sitt åttonde (!) lopp för säsongen hemma i Kallerup. Kullen har nu totalt vunnit 18 lopp (!!!). De fyller inte två år förrän om en månad...

Rainbow Dash var ute i samma lopp men fick nöja sig med en placering längre bak i fältet. Han behöver fortfarande mer rutin.


Fluttershy överst på pallen för åttonde (!) gången! Foto: KVF

Mer än så har vi inte att berätta den här gången.

Ha det gott till nästa vecka!


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page