top of page
  • Skribentens bildArtur

Oväntad men spännande parning


Ibland blir saker och ting inte helt som man tänkt sig - men ändå riktigt bra. Vi hade ju tänkt oss att para Mustang Sally med Vancouver City, men Sallys besök i Danmark bar tyvärr ingen frukt. Trots att hon var där dag 14 till 17 på löpet. Av någon anledning gillade inte de tilltänkta föräldrarna varandra tillräckligt mycket; hur som helst blev det dock inget och vi tog hem Sally.

På kvällen dag 17 for dock f-n i oss och vi bestämde oss för att testa en dröm vi burit på ett tag men inte riktigt kunnat besluta oss för. Vi släppte helt enkelt in Il Divo till Sally för att testa... och si, det blev succé direkt. Love at first sight eller ja... något i den stilen.

Nu återstår att se om det tar sig och blir valpar av det hela.


Il Divo & Mustang Sally fann varandra direkt :-)

En riktigt spännande parning tycker vi! Inte minst för att det för att det är första gången som de svenska avelsgiganterna det senaste decenniet, No More Legend och Kerberos Pearl (vars avkommor vunnit massvis med både klassiska årgångslopp och andra storlopp), kombineras!

Tillsammans har dessa båda hundarna (Divo och Sally) dessutom vunnit 29 lopp för Blidingia Racing.

Tiklinjerna är även de top notch. Divos mor Elektra (som bl a vann Breeders Oaks) är en dotter till topptiken Balalajka. Sallys mamma Cherkoee var själv en elithund och lämnade i sin enda kull förutom Sally även bl a EM-vinnaren Bumpy Ride och Blueberry Yum Yum som blev Årets Sprinter och Årets Rookie.

Cherokees mormor White Lady lämnade massvis med storloppsvinnare, bla Sprint-SM-vinnaren Azzez Overtime och ytterligare steg bakåt finns en hel drös engelska och irländska storloppsvinnare på alla distanser. No More Legends tiklinje är helt enkel.... legendarisk.

I sin första kull har Sally lämnat fantastiska topphundar som Sweetie Belle och Fluttershy som vunnit samtliga danska årgånsglopp innan de fyllt två, inkluderat Puppy Derby, CGRC Puppy och Rookie-DM samt Tik-DM (sprint). Rarity har varit på pallen i alla dessa lopp och dessutom tvåa i svenska Rookie Stakes. Vi väntar på att hanarna Rainbow Dash (seger på K1-tid) och Vinyl Scratch (ostartad) ska komma igång på allvar.

Il Divos syskon? Alla i kullen har vunnit lopp! Enemel Noir vann 17 lopp inklusive årgånsgloppen Puppy Derby, CGRC Puppy och Avelsloppet.

Aladdin vann elva lopp.

Akela (som vi ägde själva) hann med att vinna Danish Puppy Derby och komma trea efter brorsan Enemel Noir i CGRC Puppy innan hon tyvärr blev skadad.

Valparna är planerade till december. Vi håller tummarna.


Annars då? När vi tog hem Mustang Sally passade vi också på att ta med oss vår nya valp från Heidi och Jespers parning mellan Fifis Whitesox och Monroe Flyer. Hon heter Flying Fifi och har redan funnit sig väl tillrätta här. En jättetrevlig tik!


Flying Fifi har flyttat till Bonderup!

I helgen som gick gladde vi oss åt flera uppfödningar som startade i Borås. Tyvärr hade Cressida och Finnick Odair ingen tur med sig i sina lopp med störningar på vägen, men Fluttershy gjorde ett riktigt starkt race som tvåa bakom äldre och mer rutinerade Starshinechilli.

Nästa helg testar vi att kvala till svenska Puppy Derby med Rarity och Chill'n Chilali. Den senare får bli en chansning eftersom hon precis kommit ur löp.

Dessutom startar Katniss i Poppie Korta. Håll tummarna!

Vi hörs!


10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page