top of page
  • Skribentens bildArtur

Kung Divo - och två fina andrapris


En grymt härlig söndag är till handlingarna och vi njuter i fulla drag! Vi tar väl det bästa först:

Il Divo bröt en tå i semifinalen till veteran-SM och vi trodde att karriären kunde vara över. Men Nina kämpade på som bara den med behandling och rehab och när han klarade en träning härom veckan utan bakslag bestämde vi oss för att testa lopp igen efter 2,5 månads uppehåll . Han gick ut i Själlandsmästerskapet för veteraner och ställdes bland annat mot nyblivna veteranerna Wild Earp (gammal sprintkung på banan) och elithunden Diesels Cody.

Trots en lite sämre start än tidigare i år tuffade han på, fick gå runt de andra utvändigt (!) i den svåra sprintkurvan men var ändå så stark att han vann loppet!!!! och tån höll :-)


Il Divo kopplar greppet om Wild Earp och Diesels Cody i Själlandsmästerskapet! Alex var handler som vanligt. Foto: Ib BorgDet var dessutom Divos fjärde raka seger på Kallerup i år. Han är obesegrad där under 2018 och har nu vunnit Veteranderbyt, CGRC Veteran och Själlandsmästerskapet för veteraner. Vilken vinnarskalle han har!

På Kallerup vann förresten också vår uppfödning Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) Själlandsmästerskapet på medel för tikar efter en svettig inledning där hon blåste ifrån fältet med flera längder! Rainbow Dash missade tyvärr starten i sitt lopp och fick svårt att reparera det.

Samtidigt i Alingsås: Nina, Inga-Lill och William åkte dit för att starta tre hundar.

Katniss gick ut i Breeders Oaks och gjorde ett fantastiskt lopp, hennes med marginal bästa just på Mariedalbanan och noterade 31,00 (M1) - men tyvärr var Suzie Q helt enkelt för bra. Andraplatsen i Breeders är dock absolut ingenting att gnälla över, snarare tvärtom :-)

Katniss har nu varit finalist i Avelsloppet efter att ha vunnit en av semifinalerna och tvåa i Breeders. Det är vi stolta över.


Nina, Katniss och William på andra plats i Breeders Oaks. Foto: SDA-GHK

Extra kul också att syster Cressida (som vann Avelsloppet) var trea och med på pallen. Båda syrrorna på pallen i Breeders alltså!!!!

Rarity gick ut i finalen i Rookie Stakes och det är inge hejd på hennes otur. Även den här gången blev hon stängd i starten av en hund som gick inåt och en som gick utåt. Hon var klart sist in i första böj ----- men oj, vad hon blixtrade till sedan!!!!

Hon svepte hela gänget utom vinnande Chip'n Dale (bror till Chill'n Chilali) som hann undan men kom tvåa och var ju dessutom då bästa tik. En fantastisk upphämtning och vi är fortfarande lite chockade efter att ha sett filmen...


Rarity tvåa i Rookie Stakes 2018! Foto: SDA-GHK

Två fina andrapris alltså i storloppen! Dessutom gjorde Effie Trinket en riktigt stark insats i sitt lopp, även om det inte räckte ända fram till prispallen.

I lördags hade vi lite otur. Fluttershy (Heidi och Jespers Sally-dotter) var fint ut från start i Svensk Uppfödningslöpning på Åkers, kom iväg som tvåa, men blev påfajtad tre (!) gånger av en konkurrent som inte hade rätt fokus. Konkurrenten blev diskad men det hjälpte ju inte Fluttershy som får ladda om för nästa uppgift i stället.

Och Primrose (Sinikka och Taisto Aaltos Zoe-dotter) var riktigt bra med i 320 meter (slogs om ledningen) i Easter Rose Oaks, men blev nog trampad i det läget, hade nämligen ont i tassen efter loppet, och dalade bakåt i fältet. Hon kommer snart igen!

Cesar Flickerman kämpade på och kom trea i ett graderat lopp.

Men om det kändes lite tungt i lördags var mungiporna tvärtom uppåt rejält i dag!! Vilken kapplöpningssöndag!!!!!! Storlopp i två länder med goda framgångar!

Just det ja. Mustang Sally har packat sina väskor och åkt på kärlekssemester till Danmark,där hon har dejt med Vancouver City. Håll tummarna :-)


Dagens prisskörd :-)

Och en bonusbild: Kung Divos Fighting Face!!! (Foto Ib Borg)3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page