• Artur

Kung Divo - och två fina andrapris


En grymt härlig söndag är till handlingarna och vi njuter i fulla drag! Vi tar väl det bästa först:

Il Divo bröt en tå i semifinalen till veteran-SM och vi trodde att karriären kunde vara över. Men Nina kämpade på som bara den med behandling och rehab och när han klarade en träning härom veckan utan bakslag bestämde vi oss för att testa lopp igen efter 2,5 månads uppehåll . Han gick ut i Själlandsmästerskapet för veteraner och ställdes bland annat mot nyblivna veteranerna Wild Earp (gammal sprintkung på banan) och elithunden Diesels Cody.

Trots en lite sämre start än tidigare i år tuffade han på, fick gå runt de andra utvändigt (!) i den svåra sprintkurvan men var ändå så stark att han vann loppet!!!! och tån höll :-)


Il Divo kopplar greppet om Wild Earp och Diesels Cody i Själlandsmästerskapet! Alex var handler som vanligt. Foto: Ib BorgDet var dessutom Divos fjärde raka seger på Kallerup i år. Han är obesegrad där under 2018 och har nu vunnit Veteranderbyt, CGRC Veteran och Själlandsmästerskapet för veteraner. Vilken vinnarskalle han har!

På Kallerup vann förresten också vår uppfödning Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) Själlandsmästerskapet på medel för tikar efter en svettig inledning där hon blåste ifrån fältet med flera längder! Rainbow Dash missade tyvärr starten i sitt lopp och fick svårt att reparera det.