top of page
  • Skribentens bildArtur

Klart för två fina finaler


Nästa helg är vi klara för två nya fina unghundsfinaler! Vår egen Katniss och vår uppfödning Cressida ska försöka försvara kullens heder i Breeders Oaks och förhoppningsvis följa upp Cressidas seger i Avelsloppet tidigare i år. Det är direktfinal nästa vecka i detta lopp, så vi har inga semifinalresultat att berätta om.

Dessutom är Rally (Rarity) klar för sin fjärde (!) stora final, men den första i Sverige. Tidigare har hon varit på pallen i danska Puppy Derby, i CGRC Puppy och i danska mästerskapen för tikar. Alla dessa lopp vanns av hennes systrar. Men nu ska hon försöka ta en egen titel i Rookie Stakes - men motståndet går förstås inte av för hackor.

I dagens semifinal i Alingsås fick hon en rejäl bredsida i starten och var nästan nere för räkning, men kom tillbaka storstilat och kämpade sig till andrapriset bakom Ohmygod som förmodligen blir finalfavorit. Men det är bara att hålla tummarna för att hon får ett ärligt och fritt lopp för första gången på länge...


Rarity på pallen (eller nåja, här har hon klivit ner igen) efter semifinalen till Rookie Stakes. Foto: SDA-GHK

Katniss fick värma upp inför Breeders Oaks med en sprint i Alingsås och även för henne blev det trångt i starten. Men hon kämpade på alldeles utmärkt och var nära ettan Blue Hawk och tvåan Tyra Lee i mål.


Katniss (blått täcke) tvingas försöka runda Blue Hawk och Tyra Lee efter trång start. Hon blev stark trea till slut. Foto Max Werdelin (båda bilderna)


Två bra starka prestationer med mycket arbetsmoral men utan det lilla extra flytet och två pallplaceringar blev dagens resultat.

Nu laddar vi alltså för finalhelg nästa vecka i Alingsås.

Med lite tur ska även Il Divo få göra comeback i ett veteranlopp på Kallerupbanan, i Själlandsmästerskapen. Han har gått en träning och har sett bra ut efter det, så det är bara att be en bön för att det blir ett veteranlopp, för det är det enda som är aktuellt för honom.

Nya numret av Månadens Hundkapp är precis mejlat till tryck och vi räknar med att ha tidningen med oss till Alingsås samt skicka den med Sabina till Åkers!

Det har varit mycket tävlingar den senaste tiden och vi ar referat från 11 olika banor (!!!) samt förstås mycket annat smått och gott.

Ha det gott så länge!


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page