top of page
  • Skribentens bildArtur

Tre grymma pallplaceringar


Man är i racinggamet för att vinna. Inget snack om det. Men ibland kan man glädja sig enormt även över pallplaceringar och den här helgen hade vi några grymma sådana att jubla över.

Katniss är på väg mot toppform igen efter sitt löp och efter sprintsegern på Åkers var det nu dags för medel hemma på Cimbria. Hon tog ledningen som hon brukar och gjorde ett fantastiskt bra lopp...men alldeles på mållinjen räckte den superlovande Raja ut tungan lite och vann med två ynka hundradelar. Inget att gråta över. Raja är en topptik och Katniss gjorde ett urstarkt lopp även om hon den här gången fick nöja sig med ett andrapris.


Katniss & Raja duellerade från start till mål - ett riktigt häftigt race! Foto: Shotbykent

Att det blev M2-klassningar för båda är dock ett underbetyg åt klassningssystemet - med dessa starka tider (31,06 och 31,08) var de solklart elitklass denna dag då bara två (!) hundar gick under 31,00 och en av dessa hade 30,98. Tilläggas bör att det är ytterst ovanligt med tider under 31,00 på Cimbria. Som vanligt kan vi konstatera att om det varit på Åkers så hade betydligt fler hundar fått M1/K1. Det är ett svårbegripligt och chansartat system som gör det nästan omöjligt att meritera hundar på småbanorna. Men allt är ju som tur är inte klassningar här i världen.

Ännu häftigare var Sweetie Belles insats i elitsprinten. Denna Mustang Sally-dotter som fyller två år först i november blixtrade som vanligt till ledningen, fick en bump i svängen och tappade lite fart, blev sedan prejad på väg ut ur svängen men höll ändå strålande som trea, bara en hundradel bakom tvåan Ballymac Johnros och ytterligare några centimeter bakom vinnande Zook. Hon utmanar eliten som rookie. Helt fantastiskt!

Jodå, hon fick en K1-klassning och det skulle hon ha! Grattis till ägarfamiljen Mortensen.


Sweetie Belle (blått täcke) blev uttryckt på väg ur svängen - men var ändå stark trea i mål. Thats racing. Foto: Shotbykent

Och minst lika häftig var Primrose (Killishin Jamar-Kacela) andrapris i Gästrike Mästaren (Järbobanan) bakom Dee Jay Jet!! Denna tuffa tjej, som var en av de tuffaste i kullen, har tänt till efter sitt löp och radar upp toppinsatserna nu. M1 - såklart! Grattis till familjen Aalto som äger och tränar!


Primrose (svartvitt täcke) jagar tätduon i Gästerike Mästaren - och blir tvåa i mål!

Annars då? Finnick Odair fick ett stopp in i svängen i elitsprinten och så var den dagen förstörd. Första förlusten i femte starten. Men han kommer förstås snart igen! Cesar Flickerman kämpade på bra men hann inte få tag på Katniss och Raja som stack i starten. Fluttershys lopp såg jag tyvärr inte, men som unghund var det en väl tuff uppgift mot några av landets bästa medeldistansare - särskilt som loppet vanns på banrekord.

Även hon kommer givetvis igen snart.

Chilla (Chill'n Chilali) har fortfarande inte riktigt lärt sig att det kostar på att ligga i tredjespår hela loppet, men hon kämpade på bra, var bara någon hundradel från pallen och var ikapp täten efter mål. Men fick nöja sig med en försmädlig fjärdeplats i protokollet. Det här var ju tyvärr inte 550 som hon helst vill ha. Hon lär sig fortfarande.

Just det ja, höll på att glömma Clara. (MB Clefairy). Hon fick än en gång möta alltför snabba whippar som Ripley, Elliot och Dalton och var förstås på behörigt avstånd bakom dessa över mål. Vår förhoppning med loppet var att hon skulle komma ner i rimligare klass efter detta, men då strejkade förstås tidtagningssystemet. Som sagt. lite stolpe ut denna dag. Men vi är glada ändå!

Kul också att våra vänner och grannar Camilla Liljekow och hennes Fredrik kom förbi och hälsade på (bilden nedan med Chilla). De är världsberömda Weimaraner-uppfödare. Och Kanske blivande hundkappare ;-)


Camilla och Fredrik hälsar på Chilla.

Nu börjar vi så smått ladda för Kallerups 50-årsjubileum nästa lördag. Några hundar ska vi försöka ha med till start då!


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page