top of page
  • Skribentens bildArtur

Sallybarnen gjorde DM-succé


Kennel Blidingia har firat fina uppfödartriumfer det här året och den här helgen var, liksom Svenskt Avelslopp-meetinget, något att minnas länge.

För sex år sedan vann Mustang Sally danska mästerskapen i Bjerringbro. Hon startade tre gånger på Jyllandsbanan den sommaren och vann alla tre. I lördags var hennes döttrar där och levde verkligen upp till morsans framgångar. De vann två DM-titlar och tog ett andrapris!!!

Sweetie Belle har vunnit nästan allt den här säsongen och nu var det DM-titeln för sprinttikar som stod på tur. Hon blåste runt banan på sedvanligt manér och vann lekande lätt. Nu har Sweetie Belle, förutom att ha satt den danska eliten på plats på både sprint och medeldistans, dessutom vunnit både danska Puppy Derby och danska mästerskapen. Fantastiskt. Stort grattis till familjen Mortensen!

I det här loppet hade vi med vår egen Katniss (Killishin Jamar-Kacela) men hon hade otur igen (!!) och blev klämd mellan en hund som bröt ut och en som bröt in... Men hon visade form genom att reparera snyggt till tredjepriset (tvåa vid harstopp) och verkar på gång igen efter sitt löp.


Nina, Anette Mortensen och Sweetie Belle efter segern i Danska Mästerskapen.

Sweetie Belles syster Fluttershy ("Agnes") var samma dag helt oslagbar i DM för unghundar. Hon har nu vunnit både CGRC Classics Puppy och DM och går fortfarande från klarhet till klarhet. Stort grattis Heidi och Jesper!

Vi försökte ge henne en match med vår egentränade Chill'n Chilali, men fick nöja oss med andrapriset sedan Chilla (som trots allt är väldigt orutinerad ännu) brutit ut lite i första sväng och bumpat ihop med en konkurrent. Men det vete tusan om det hade gått att besegra Fluttershy i vilket fall som helst den här dagen.


Fluttershy och Jesper Sötofte som får en kram av Nina. Chill'n Chilali blev tvåa i unghunds-DM

Den våta drömmen var att TRE Sally-döttrar skulle stå överst på pallen. Därför hade vi anmält Rarity (Rally) till DM för tikar över medeldistans. Hon visade ju dessutom under SM-veckan att hon har vad som krävs. Men oturligt nog hade Heidi och Jespers Aleta sitt livs kanske bästa dag och var helt enkelt oslagbar. Men va fasiken, man kan inte gnälla över ett andrapris. Trea här var dessutom våran Effie Trinket (Killishin Kamar-Kacela) som gjorde ett helt okej lopp.


Nina och Rarity tvåa, Inga-Lill och Effie Trinket trea. Aleta (Jesper Sötofte) var omöjlig att rå på

Clara hade en omöjlig uppgift mot Saga, Devaj Taifun och S Rita i whippet-DM på sprint och fick nöja sig med att bli fyra.

Men det var ganska väntat efter att vi sett startlistan.

Mer då? Absolut!!!

I lördags visade Primrose (Killishin Jamar-Kacela) att segern senast inte var någon tillfällighet genom att bli målfotoslagen tvåa på en M2-tid i Järbo och bli klar för final i Gästrike-Pokalen. Grattis Sinikka och Taisto!

Och under söndagen i Borås dundrade grymme Finnick Odair (Killishin Jamar-Kacela) hem ett sprintlopp i Borås på best of day-tid (K1 förstås) och gick snabbare än Say No Moore, Ballymac Johnros och de andra i huvudloppet på sprint. Fantastiskt! Dessutom fortfarande obesegrad efter fyra starter.

Stort grattis till Preben och Gun-Britt! Hoppas vi får se honom snart igen!!

Man får passa på att njuta när det går bra, för så är det ju med racing att det är himmel och pannkaka från vecka till vecka. Just nu står vi dessutom med tre småskadade tävlingshundar... Il Divos tå har inte läkt ihop ännu, Vinyl Scratch vrickade sig i Borås härom veckan och har påtvingad vila och Chilla fick ett blåmärke i DM när hon bumpade ihop med en konkurrent så hon får också stå över ett par veckor. Då känns det ju extra bra att det finns en hög valpar att jubla över i stället. :-)

Men de som är fit for fight ska till Alingsås nästa vecka. Katniss, Rally och Clara får följa med på den resan. Effie Trinket är också anmäld.

Just det ja, ska inte glömma lilla Loka Linn som kanske går mot en ny vår. Förra veckan fick hon prova en träning hemma på Cimbria och visade inga spår av sina gamla skavanker utan var taggad till tusen. Sedan var hon med på ett uppvisningslopp på Jägersro i dag och gick som en oljad blixt. Så kanske har vi en kandidat till veteranloppen för whippets till nästa säsong :-)


Cimbria/SkHk-gänget på Jägersro. Nina med Loka Linn. Just det: I mittens syns Salem Al Fakir som var konferecier.

Ha det nu så gott till nästa vecka! Kanske ses vi i Alingsås på tävlingsbanan!


7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page