• Artur

Sallybarnen gjorde DM-succé


Kennel Blidingia har firat fina uppfödartriumfer det här året och den här helgen var, liksom Svenskt Avelslopp-meetinget, något att minnas länge.

För sex år sedan vann Mustang Sally danska mästerskapen i Bjerringbro. Hon startade tre gånger på Jyllandsbanan den sommaren och vann alla tre. I lördags var hennes döttrar där och levde verkligen upp till morsans framgångar. De vann två DM-titlar och tog ett andrapris!!!

Sweetie Belle har vunnit nästan allt den här säsongen och nu var det DM-titeln för sprinttikar som stod på tur. Hon blåste runt banan på sedvanligt manér och vann lekande lätt. Nu har Sweetie Belle, förutom att ha satt den danska eliten på plats på både sprint och medeldistans, dessutom vunnit både danska Puppy Derby och danska mästerskapen. Fantastiskt. Stort grattis till familjen Mortensen!

I det här loppet hade vi med vår egen Katniss (Killishin Jamar-Kacela) men hon hade otur igen (!!) och blev klämd mellan en hund som bröt ut och en som bröt in... Men hon visade form genom att reparera snyggt till tredjepriset (tvåa vid harstopp) och verkar på gång igen efter sitt löp.


Nina, Anette Mortensen och Sweetie Belle efter segern i Danska Mästerskapen.

Sweetie Belles syster Fluttershy ("Agnes") var samma dag helt oslagbar i DM för unghundar. Hon har nu vunnit både CGRC Classics Puppy och DM och går fortfarande från klarhet till klarhet. Stort grattis Heidi och Jesper!

Vi försökte ge henne en match med vår egentränade Chill'n Chilali, men fick nöja oss med andrapriset sedan Chilla (som trots allt är väldigt orutinerad ännu) brutit ut lite i första sväng och bumpat ihop med en konkurrent. Men det vete tusan om det hade gått att besegra Fluttershy i vilket fall som helst den här dagen.


Fluttershy och Jesper Sötofte som får en kram av Nina. Chill'n Chilali blev tvåa i unghunds-DM

Den våta drömmen var att TRE Sally-döttrar skulle stå överst på pallen. Därför hade vi anmält Rarity (Rally) till DM för tikar över medeldistans. Hon visade ju dessutom under SM-veckan att hon har vad som krävs. Men oturligt nog hade Heidi och Jespers Aleta sitt livs kanske bästa dag och var helt enkelt oslagbar. Men va fasiken, man kan inte gnälla över ett andrapris. Trea här var dessutom våran Effie Trinket (Killishin Kamar-Kacela) som gjorde ett helt okej lopp.


Nina och Rarity tvåa, Inga-Lill och Effie Trinket trea. Aleta (Jesper Sötofte) var omöjlig att rå på

Clara hade en omöjlig uppgift mot Saga, Devaj Taifun och S Rita i whippet-DM på sprint och fick nöja sig med att bli fyra.

Men det var ganska väntat efter att vi sett startlistan.

Mer då? Absolut!!!

I lördags visade Primrose (Killishin Jamar-Kacela) att segern senast inte var någon tillfällighet genom att bli målfotoslagen tvåa på en M2-tid i Järbo och bli klar för final i Gästrike-Pokalen. Grattis Sinikka och Taisto!

Och under söndagen i Borås dundrade grymme Finnick Odair (Killishin Jamar-Kacela) hem ett sprintlopp i Borås på best of day-tid (K1 förstås) och gick snabbare än Say No M