top of page
  • Skribentens bildArtur

En kommande stjärna!


I dag har vi varit på lite valpmys hos Heidi & Jesper för att välja ut vår nästa stjärna. Valet föll på tiken på bilden nedan, som kommer att tävla under namnet Flying Fifi. Lilltjejen, som än så länge bara är sex veckor ung, har en spännande härstamning. Pappa är Karin Millings Fifis Whitesox (Droopys Scolari - Hold On Angel) som själv vunnit 16 lopp på Irland, med följande tyngsta meriter: Waterford Derby Trial Stake, Munster Veteran Stake, Heat Irish Laurals på 28.16 - TF 129. Finalist i Waterford Masters.

Mamma Monroe Flyer behöver egentligen ingen presentation. Den dansktränade topptiken efter Westmead Hawk har ju visat upp sig med fina meriter på svenska banor, inte minst när hon vann Tikmasters i Landskrona före hundar som Lilja, Penny Lane, Curie och Yu Baba! Hon vann också CGRC Tikar, medeldistans hos Cimbria och gick under 31 som tvååring på Tommarpsbanan. Här är övriga toppmeriter: European Puppy Derby 2014, Danskt Mästerskap 2014, Danskt Derby 2016.


Flying Fifi (Fifis Whitesox-Monroe Flyer).


Nina och lilla Fifi

Apropå uppfödning så börjar vi förresten nu klura på att ta en ny kull på Mustang Sally. Det kan bli en spännande vinter!

SM-veckan avslutades med att Rally (Rarity) gick SM-semifinal och gjorde det riktigt bra. Faktum är att hon hade den sjätte snabbaste tiden i semifinalerna, men hade oturen att gå i det snabbaste heatet och blev fyra där. Därmed missade hon finalen med ett stolpskott. Men hon fyller ju inte två år förrän i november, så vi är otroligt nöjda med hennes prestationer i försök och semifinal. Nu får hon lite paus innan vi drar igång igen inför sensommarens och höstens äventyr.

Clara (MB Clefairy) gick sin bästa sprinttid i karriären som trea bakom syskonen Eevee och Bulbasaur i Månadens Hundkapps Rookie Race utanför SM-ramen och visar fortsatt utveckling. Riktigt kul.


Clara på pallen på Åkers Kanal.

Effie Trinket gick final i Ristos Cup och chockade oss med att bomba till ledningen i finalen! Tyvärr bromsade hon till lite in i svängen (kanske själv överraskad över att det gått så fort på startrakan) och tappade ett par positioner. Vid 515-mållinjen var hon fyra, slagen med bara hundradelar, tyvärr. Men sedan bet hon i igen och om det varit 550 så hade hon varit klar tvåa i mål. Och vi vet att hon ska ha 550 meter för att komma bäst till sin rätt, så det var ju ändå glädjande!

Katniss kastade däremot in handduken redan i starten (igen) i sitt sprintlopp och med facit i hand var det bara dumt att chansa under valpveckan. Vi gjorde det för att hon gick ett fantastiskt träningsjobb på Kallerup, men det blev alltså helt fel och gav två K5-prestationer, så nu är hon alltså en slät K5:a i nästa start....! Så kan det gå...

Månadens Hundkapp Rookie Race för greys blev inte av (vi provar på nytt senare under säsongen och öppnar då troligen även för importer), så Chilla och Max (Vinyl Scratch) fick inte debutera under SM-veckan. Synd. Men det kommer fler lopp.

Il Divo fick sin pokal för finalplatsen i veteranklassen på lördagen. Men det kändes förstås riktigt tråkigt att hans box stod tom i starten. Han mår för övrigt alldeles utmärkt även om tån fortfarande är lite svullen. Och det syns att han är stolt över sin finalplats.

Ha en härlig vecka, så hörs vi snart igen :-)


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page