top of page
  • Skribentens bildArtur

Dansk succé och Divo till SM-final


Helgen som gick bjöd på fantastiska framgångar för oss som uppfödare, men blandade känslor när det gäller tävlingshundarna.

Vi tar det bästa först. Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) slog hela den danska sprintereliten på Bjerringbrobanan! Den flygande Sally-dottern gick en av årets bästa tider på banan och slog bland andra Vancouver City och Meenala SpotOn - och hon fyller inte två år förrän i november.... Häftigt värre!

Stort grattis till ägare & tränare (familjen Mortensen). Vilken superstar ni har!


Sweetie Belle överst på pallen - före Vancouver City och Meenala SpotOn! (Bild från ett videoklipp).

Ännu bättre blev det förstås av att systern Fluttershy (Heidi & Jesper) vann sitt lopp samma dag och att Cesar Flickerman (Killishin Jamar-Kacela) vann ytterligare en seger. Stort dubbel-grattis till Team Föhns/Sötofte!

Tre uppfödningar till start på Bjerringbro alltså - och alla tre vann!


Fluttershy efter segern på Bjerringbro. Foto: Anette Mortensen

Samtidigt inleddes SM-veckan på Åkers och där började det fantastiskt bra när Il Divo gjorde ännu en dunderstark prestation som trea i semifinalen till Veteran-SM. Han var nästan jämsides med tvåan Genghis Khan i mål och var sedan som vanligt först till harstopp. Hur som helst: Klar för SM-final alltså!!

Men, men.

Efter loppet visade det sig att han fått en rejäl smäll, troligen tramp, på baktassen och som resultat en tåskada. Så någon SM-final blir det tyvärr inte för honom. I stället minst en månads vila, kanske rentav resten av säsongen. En trist slutvinjett i så fall. Men även om det skulle vara så kan vi knappast gnälla. Kung Divo har vunnit EM, danska veteranderbyt, CGRC veteran, St Leger med mera och om en finalplats i SM skulle innebära slutvinjetten så är det trots allt ännu en fjäder i hatten och ett avslut på topp.

Rarity (Rally) fick en rejäl bredsida i sin kvartsfinal till Tik-SM och stod helt på tvären i första sväng. Ändå jobbade hon sig in i loppet och var riktigt stark tvåa i mål även om tiden kanske av förklarliga skäl inte blev så fantastisk. Systern till Fluttershy och Sweetie Belle går därmed semifinal i morgon tisdag och oavsett hur det går där är vi helnöjda med vår lilla rookie.

Katniss har ingen tur alls på Åkers. Bra ur box som tvåa i försöket till Sprint-SM, men sedan klämdes hon mellan en innerhund som gick ut och en utanför henne som gick inåt. När hon skulle gasa på igen klippte en annan konkurrent henne bakifrån och så var det loppet över. Hon får en ny chans på tisdagen.

Någon gång ska hon väl få visa sin fart även på Åkers Kanal.

Inget flyt för Rallys syster Ditzy Doo heller, som också råkade ut för en störning som stoppade hennes framfart.

Däremot gjorde Effie Trinket ett alldeles utmärkt lopp i semifinalen till Ristos Cup. Trea i mål, men det vara bara ett par hundradelar från en finalplats och inte särskilt långt från segern heller. Det var tre hundar på linje över mål... Nu blir det consolation för henne på onsdag och då får även MB Clefairy springa en repa mot sina syskon i Månadens Hundkapps rookielopp för whippets.

Blandade känslor i kubik, men så är det i racing.

Ständigt nya lopp. Håll tummarna för oss tisdag-onsdag på Åkers så får vi se sedan vad som händer under resten av SM-veckan.


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page