top of page
  • Skribentens bildArtur

Två nyutexaminerade tävlingshundar


Blidingia Racing kan i dag stolt presentera två nyutexaminerade tävlingshundar i flocken.

Chill'n Chilali (Daneview Snowtoe-Hazel O'Hannah) och Vinyl Scratch (Vans Viking-Mustang Sally) klarade sitt licenslopp med beröm godkänt och är därmed, helt enligt plan, färdiga för att börja tävla.


Färdiga för tävling: Chilla (nr 3) och Max (nr 5). I bakgrunden en sedvanligt jätteglad Effie.

Vi tackar våra danska vänner Heidi Föhns och Jesper Sötofte för hjälpen med stödhundar och Kallerup VF för sedvanligt trevligt bemötande och en välarrangerad träningsdag.

Chilla och "Max" (Vinyl Scratch) fick stöd av Aileen of Ash, Azul och svärmor Inga-Lills Effie Trinket och det blev ett helt perfekt licenslopp. Vinyl Scratch var snabb iväg men utmanades av Aileen of Ash på startrakan och stumnade lite mot slutet, men får klart godkänt. Chilla var bra med från start och trea in i svängen, men fick en knuff där och tappade fart, var ändå först av våra licenshundar i mål och får med beröm godkänt.

Effie Trinket värmde upp inför en eventuell start i Ristos Cup och gjorde ett utmärkt träningslopp, knappt slagen tvåa i mål och håller formen.

Clara (MB Clefairy) fick gå ett jobb mot Yankees Elliott och han var lite för snabb för henne. Men hon jobbade på bra och behövde genomköraren.

Katniss fick också en sprintrepa och gick ruggigt bra, så vi omvärderade och bestämde oss för att testa henne i Sprint-SM. Hon borde ha lite chans att komma till en semifinal i varje fall och är ju K1:a så varför inte? Mycket kan hända, särskilt på sprint, och större under har ju skett...

Därmed blir det alltså till slut (om alla kommer med) tre SM-hundar från Blidingia Racing.

Katniss i sprint-SM (där vi hoppas få se även brorsan Finnick Odair...)

Rally får prova i tik-SM. Kanske lite tidigt för henne som är rookie, men de lär inte springa ifrån henne med särskilt många meter om hon tar starten så vi tar mod till oss och testar. Och åker hon ur får hon gå Rookieloppet.

Il Divo har samlat ihop till chansen att få starta i veteran-SM. Han är absolut inte sprinter, men samtidigt är han tuff och stark och det är inte omöjligt att han kämpar till sig en finalplats ändå och det vore taskigt att inte ge honom möjligheten när han ändå vunnit fyra lopp i år och visat fin form.

Tre halvchansningar alltså. Men friskt vågat o s v....

I övrigt är det alltså eventuellt Ristos Cup som gäller för Effie Trinket.

Sedan kanske vi testar våra nyblivna tävlingshundar i Månadens Hundkapps Rookierace senare under SM-veckan. Och Clara förstås på whippetsidan.

Håll tummarna :-)

Nu ska vi fira licenserna :-)


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page