top of page
  • Skribentens bildArtur

Två sololicenser fixade


Tjaha... Sverige ute ur VM och inga tävlingar inplanerade. Vad gör man då en ledig helg? Jo, man lastar in några hundar i bilen och åker över till mysiga Kallerup, snackar lite skit med vännerna där, löper lite dansk öl med sig hem och så passar man på att se till att unghundarna får sina sololicenser.

Annars kan det ju lätt bli långtråkigt här i livet...

Vinyl Scratch var först ut av licenshundarna och skötte sig exemplariskt förutom att han ville ner mot railen så då vet vi att det blir innerbox för honom den närmaste tiden. Licensen utan några som helst problem. Det behövs dock byggas på lite muskler till på den här kalven så det återstår att se om vi blir klara med licenstagningen för honom innan SM-veckan.


Max (Vinyl Scratch) dundrar på mot sin sololicens. Foto: Ib Borg


Jesper kontrollerar så att Vinyl Scratch sköter sig i sitt sololicenslopp. Kolla gärna filmen.

Chill n'Chilali lär dock bli klar inom kort och det inte uppstår komplikationer när det är dags att springa med andra hundar förstås. Inget tyder på det, men man vet ju aldrig. Hur som helst var hon helt klockren i dag, for ut ur boxen som skjuten ur en kanon, sprintade på som bara den och var faktiskt snabbare än Vinyl Scratch dessutom. Bara att hålla tummarna, med klaff på resten av processen är hon snart ute på banorna :-)


Chilla var så snabb ur box att det blev ett rökmoln efter henne :-D Sololicensen fixad och inget fel på farten i mål heller.... Foto: Ib Borg


Två sololicenser fixade alltså. Nu fortsätter utbildningen. Håll tummarna! Tyvärr blev det ingen film på Chilla den här gången eftersom jag var tvungen att ta hand om Vinyl Scratch efter dennes lopp. Men nästa gång så.

Katniss fick en repa tillsammans med Diesels Cody eftersom vi inte vill att hon ska soffa till sig alldeles medan vi väntar ut valpveckan. Det såg hur bra ut som helst. Den här gången var hon taggad, men det vete tusan om vi vill tävla henne innan valpveckan är över med tanke på hur hon kastade in handduken på Åkers senast. Jag är sugen, men som Janne Andersson brukar säga till sina fotbollsspelare: Tålamod, gubbar.


Katniss och Diesels Cody sparrade tillsammans i ett träningsjobb. Foto: Ib Borg

I går var det race på Bjerringbro och vi kunde räkna in en uppfödarseger när Cesar Flickerman bombade runt till en lekande lätt seger och såg riktigt bra ut. Det verkar som om han fortfarande utvecklas mentalt och fysiskt. Han slog Diesels Joyce som ju var riktigt bra i Borås härom veckan, så det var ingen dålig prestation. Jättekul!

Fluttershy mötte elithundarna igen i Jydsk Derby (medeldistans) och då får man inte bomma starten. Hon kommer igen. Stort grattis till Heidi och Jesper som tog en dubbelseger ändå genom Blue Hawk och Starshinechilli.

Sweetie Belle bröt ut lite i starten i Jysk Derby för sprinters och bumpen kostade nog lite energi och position, men sedan gjorde hon ett superlopp och kom i mål som tvåa!!! Bara slagen av etablerade elitsprintern Meenala Spot On! Som hon dessutom var ikapp till harstopp... En riktig höjdaprestation och kullens stjärna hittills fortsätter att övertyga. Grattis familjen Mortensen!

Det var allt för den här gången. Vi tackar Ib Borg för de sedvanligt fina bilderna och återkommer nästa helg!


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page