top of page
  • Skribentens bildArtur

Hektisk helg och ny seger för Divo


Det har varit en extremt hektisk helg för oss, med tävlingar i både Stockholm och Borås och en hel flock av våra uppfödningar som var ute och rörde på sig dessutom. Kul! Färskast i minnet Boråstävlingen där jag var med själv, körde upp Il Divo och Chilla och mötte upp Nina som varit på Åkers med de andra hundarna. Först och främst dock - än en gång ett stort tack till supermekanikern Oscar som lagade felet på bilen, som med nöd och näppe stånkade sig fram till Borås Greyhound Park. Det räddade dagen!

På banan gick Il Divo sitt tredje veteranlopp för året och vann igen! Veteranderbyt i Danmark opch CGRC Veteran kompletterades med Old Dogs i Borås och Kungen av Bonderup går omkring här hemma och är stolt som en tupp. Det var hans fjärde seger 2018. Helt fantastiskt. Kul också för lillhusse Alexander som mer eller mindre startar Divo själv numera.


Divo överst på pallen för fjärde gången i år!

Vi hade dessutom lilla Clara (MB Clefairy) till start och hon gjorde det alldeles utmärkt som trea och fick kliva upp på pallen. William var extra nöjd med den fina rosetten som han fick med sig hem "Det är min första rosett!" sa han. Se där så viktigt det kan vara att uppmärksamma även tvåan och trean och inte bara vinnaren ;-)


Clara, Nina och William trea i Borås.

Våra danska vänner Heidi och Jesper startade våra uppfödningar Cesar Flickerman (Kacelas son) och Fluttershy (Sallys dotter). Den förstnämnde gick ett riktigt bra lopp och kom in som trea. Åt vinnaren Diseles Joyce gick inget att göra denna dag. Fluttershy bommade starten, det var hennes första på vajerhare, och var efter det fyra i mål. Kämpade fint men kom aldrig in i matchen. Hon kommer igen!

Ännu häftigare: Finnick "Nicke" Odair (Jamar-Kacela), en helbror till bland andra Cressida som van Avelsloppet härom veckan och till våra egna Katniss och Effie, gjorde comeback på banan efter långt uppehåll. Prebens och Gun-Britts hund var heltaggad, löpte klokt och starkt och vann!! Det var dessutom hans tredje seger på tre starter och han är alltså fortfarande obesegrad!!! Vi håller tummarna för att han håller sig fräsch och fortsätter sin karriär inom kort!


Gun-Britt och Finnick Odair - som äntligen är tillbaka på banan! Fortfarande obesegrad efter tre starter!

Åkers då? Tja, lite stolpe ut. Rally (Rarity) bommade starten i Cindy Rose-finalen, men kom tillbaka storstilat och plockade hund efter hund för att sluta tvåa med stor mersmak i sin 550-metersdebut. Det lär bli fler sådana lopp för henne framöver. Det var dagens höjdpunkt.


Rally, Nina och Alex på pallen efter Rallys andrapris i Cindy Rose-finalen. Foto: SHS

Katniss dök ner mot railen direkt från start, något hon aldrig gjort förr, bumpade ihop med en konkurrent och var dessutom riktigt trött i mål trots att det bara var 320 meter. Vi ställer av henne nu tills valpveckan är över, så något tik-SM blir det inte för henne i år, tyvärr. Det finns gott om lopp i höst och hon har redan plockat hem ett segertäcke i år samt vunnit en semifinal till Avelsloppet, så hon får lite välförtjänt paus.

Effie Trinkett gjorde det helt okej som trea och visade att hon kanske vill ha ännu längre distans än 550. Det var ett intressant besked, vi kanske ska prova henne i långloppen framöver.

Nina fick dessutom se Kacela-dottern Primrose och Sally-dottern Ditzy Doo starta på Åkers. Primrose behöver nog, liksom Katniss, hitta formen och orken igen efter sitt löp och Ditzy Doo visade stor speed på startrakan och på upploppet, men bromsade nog tyvärr bort en möjlig seger i svängen. Det är bara att köra på och med lite mer tävlingsrutin kommer nog snart första segern.

Just det ja, Vinyl Scratch gjorde en riktigt fin träning (ur box) på Åkers och Chill'n Chilali gjorde en nästan lika bra träning i Borås. Hon sprang snabbt och fint men det tog en liten stund för henne att hitta ut ur startboxen :-) Nästa gång är hon säkert med på noterna direkt. Förmodligen kan det bli sololicens på unghundarna redan nästa helg!

Det var allt för denna gång! Vi ses på banorna!


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page