top of page
  • Skribentens bildArtur

Trippel i Kallerup, dubbel i CGRC


I Alingsås fick vi jubla över en uppfödarseger medan våra egna tävlingshundar inte hade sin bästa dag. Det fick vi igen i Kallerup i dag i samband med CGRC Continental Classics-tävlingarna. Eller ja... den här gången fick vi allt vi kunde önska oss.

Häftigast av allt var en uppfödarseger - igen. När lilla Fluttershy (Agnes) bombade hem CGRC Puppy och tog sin andra raka seger efter den imponerande debutsegern i Alingsås härom veckan. Nu har kullen två fina titlar. Sweetie Belle vann ju danska Puppy Derby härom veckan - och den här gången var det alltså syrran Fluttershys tur. Grattis Heidi och Jesper!!! Ja, vår egen Rally (syster till de tidigare nämnda) var också på pallen, som trea. Hon behöver nog lite längre distanser än 460 meter, för hon kommer alltid som en raket på upploppet.


Fluttershy vann CGRC Puppy och syster Rarity kom trea (båda efter Vans Viking-Mustang Sally)

Apropå uppfödningar så hade vi ju fyra hundar i loppet. Sweetie Belle fick lite trafikproblem den här gången, hon kommer igen - och Rainbow Dash behöver lite mer tävlingsrutin.

Ur vår första kull (Zoes barn) tävlade tre hundar denna dag. Heidi och Jesper startade Cesar Flickerman på stayerdistans och kan gjorde det riktigt bra. Snubblade till lite mitt i loppet men utmanade ändå vinnande Starshinechilli ända in på mållinjen. Spännande! Utan incidenten hade han vunnit.

Sedan startade Katniss och Effie Trinket i CGRC-loppet för tikar över medeldistans. Katniss drog iväg i en stor ledning, stumnade till lite på upploppet men höll undan till seger!!!! Det var hon verkligen värd. Tjejen som blivit snuvad på flera stora finaltitlar med en hundradel och oftast av hanar fick nu äntligen vinna ett titellopp och erövra sitt första täcke. Underbart! Och Effie spurtade starkt och tog tredjepriset!


Katniss överst på pallen syster Effie Trinket (och Inga-Lill) på tredje plats.

Som om det inte skulle vara nog så vann Il Divo sitt andra raka veteranlopp!!! Han hann inte riktigt med i starten men kom som en bulldozer på upploppet och dundrade fram till en knapp men säker seger i CGRC Veteran! Han upphör aldrig att förvåna och imponera på oss.


Il Divo vann CGRC Veteran, andra raka veteransegern för Kungen av Bonderup!


Nina, Alex och Divo poserar.

Vår whippettik MB Clefairy (Clara) fick också lopp den här dagen och för att göra lördagen helt komplett så vann även hon och såg riktigt laddad ut. Det innebar alltså att vi tog en trippel och två av segrarna kom i CGRC-lopp. Till detta två tredjepris.


Ovan: Clara på väg mot seger. Snacka om fighting face.... Nedan: William, Nina och Clara på pallen.


Ännu en härlig dag i Kallerup alltså. Den får man veva i repris i minnet ett tag framöver.

Tack till Kallerup VF för ett fint och väl genomfört arrangemang, för trevlig stämning och kamratskap.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page