top of page
  • Skribentens bildArtur

Derbysuccé och Avelsloppfinal


Sallys dotter Sweetie Belle, ägd av familjen Mortensen i Danmark, vann Danish Puppy Derby!!!!

Och som om den jätteframgången inte skulle vara nog så var vår egen Rarity trea, efter att ha missat starten helt.

Två valpar från kullen Vans Viking-Mustang Sally på pallen alltså.

Nästan så man inte tror det är sant.

Och så otroligt kul för våra danska valpköpare. De flesta hundar i kullen gick ju till Danmark och att en av dem då också lyckades vinna deras största unghundslopp känns bara så fantastiskt.

Sweetie Belle var den mest försynta och försiktiga i kullen - men än så länge är hon bäst av dem alla och "lynhurtig" som de säger i Danmark, precis som mamma Sally var. Nu har Sweetie Belle fyra raka segrar (!!!) på sina fem starter och det lär bli fler.

Sa jag att hennes segertid var LIKA SNABB som vinnaren av stora Derbyt (Son of Trix)? Inte det? Men då gör jag det nu!Översta bilden: Familjen Mortensen och Sweetie Belle vann Danish Puppy Derby!

Nedre bilden: Prispallen med Sweetie Belle som etta och Rarity som trea.

Vi vann dessutom Veteranderbyt med Il Divo, som alltså tog en jättefin titel i sitt allra första veteranlopp. Dessutom på sprint!! Nu har Divo stora titlar på alla distanser. St Leger på stayer, EM på medel och Veteranderbyt på sprint. Sicken kung han är. Kungen av Bonderup plockade därmed sin elfte seger i karriären och det är förhoppningsvis inte den sista. Han har fortfarande gnistan kvar.


Nina och Il Divo efter segern i danska veteranderbyt!

I söndags var Nina i Alingsås och startade Katniss & Effie Trinket i semifinalerna till Avelsloppet, det största årgångsloppet inom hundkappen i Sverige. Katniss vann sin semifinal trots att hon precis kommit ur sitt första löp!! Men ännu större var nog glädjen över att vårt lilla problembarn och yrväder Effie Trinket kom tvåa i sina semifinal och kvalade in till finalen även hon. Det blev dessutom ännu bättre än så. Cressida kvalade in till finalen som trea trots en riktigt dålig start (för ovanlighetens skull) och Cesar Flickerman kvalade också in till finalen, som tvåa efter Katniss.


Katniss (med Nina och Alex) vann sin semifinal till Avelsloppet. Cesar Flickerman (Jesper Sötofte) på andra plats. Foto: SDA-GHK


Effie Trinket (och Inga-Lill) tvåa och finalklar i Avelsloppet och Cressida (Emelie Wikström) trea och även hon finalklar. Foto: SDA-GHK

FYRA hundar från vår första kull (Killishin Jamar-Kacela) är alltså bland de sex som startar i finalen i Svenskt Avelslopp 2018 nästa söndag!!!!

Blidingia Racing är såååå stolta över sina första kullar och passar förstås på att skicka en tacksamhetens tanke till Camilla & Micke som tog oss in i hundkappen och vars avelshane Kerberos Pearl ligger bakom våra fina tikar, till familjen Aalto som lät oss köpa fina Zoe (Kacela), Ronny & Lotta vars Vans Viking är pappa till MLP-kullen, Heidi & Jesper vars Killishin Jamar är pappa till Mockingjay-kullen, och förstås Solveig och Åke Nordin vars Cherokee är mamma till Mustang Sally. Och inte att förglömma Malin Månsson som hjälpt oss att förlösa båda kullarna (och som själv fött upp Kungen av Bonderup)!

I övrigt var Fluttershy (Vans Viking-Mustang Sally), ägd av Heidi och Jesper, trea i ett lopp i Alingsås trots en dålig start och fortsätter att utvecklas positivt. Och så gläder vi oss åt att Ditzy Doo (vans Viking-Mustang Sally) tagit sin tävlingslicens på Åkers.

Vår whippetrookie MB Clefairy (Clara) gick ett bra lopp som fyra i Alingsås mot riktigt tufft motstånd. Vi provar igen nästa söndag.

Håll tummarna för oss i finalen i Avelsloppet på söndag. Vi ska göra vad vi kan för att ge favoriten Say No Moore en match.


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page