top of page
  • Skribentens bildArtur

Tre MLP-valpar till derbyfinal!


Ännu en härlig dag i danska Kallerup är till ända och efter semifinalerna till danska Puppy Derby kan vi räkna in tre valpar ur vår My Little Pony-kull som klara för finalen! Bäst av allt förstås att en av dem vann. Sweetie Belle som ägs och tränas av Anette Mortensen tog sin tredje raka (!) seger och bombade den här gången till mål på dagens tredje bästa tid på medeldistansen 460 meter. Bara vinnarna av "stora" Derbyts semifinaler var snabbare! Sweetie Belle gick 28,99 och framstår nu som en tidig favorit till finalen som går om en dryg vecka.


Sweetie Belle (överst på pallen) och vår egen Rarity (trea) med importen Bubas Impact mitt emellan.

Med sig till final fick hon vår egen Rarity som tyvärr bommade någon tiondel i starten, kom lite sent in i kurvan och fick ett rejält stopp när hon sprang ihop med andra syrran Fluttershy. Men Rally (Rarity) kom tillbaka starkt och var inte långt bakom som trea i mål. (Nu har hon haft oflyt två starter i rad, i Borås stod hon på tvären i första sväng efter att ha blivit prejad - vi får hoppas att tur och otur jämnar ut sig i Derbyfinalen ;-))

I den andra semifinalen var alla tre redan finalklara - och här fick vi se Rainbow Dash som trea i mål. Han behöver, liksom Fluttershy, fortfarande samla på sig lite tävlingsrutin, men ser jättefin ut).

I Puppy Derbyfinalen har vi alltså med Sweetie Belle, Rarity och Rainbow Dash från vår MLP-kull. Hur kul som helst! Mamma Sally är stolt så hon nästan spricker.

Effie Trinket (från vår Mockingjay-kull) kom trea i sitt lopp och gjorde sin bästa tid hittills i Kallerup även om hon fortfarande har lite svårt med svängarna där. Extra kul att hennes "tvillingbror" Cesar Flickerman vann det loppet. Bra jobbat med honom Heidi och Jesper!

Ännu en uppfödarseger åt Blidingia Racing alltså :-)

Lilla Clara (MB Clefairy) fick gå ett lopp mot Wilson-dottern Steel Success Rita och meriterade Dewai 1976 Taifun och vi trodde hon skulle vara typ 20 meter efter i mål. Men hon har verkligen växlat upp och gjorde ett fantastiskt lopp som tvåa, knappt slagen, i mål - och vid harstopp var hon klart först. Varken jag, Nina eller lillhusse William har hämtat sig från chocken ännu...


William leder upp sin "Clara" på prispallen! Dagens höjdare!

Efter tävlingarna fick Katniss och Il Divo träna för att komma i form till kommande uppgifter. Il Divo är redan klar för finalen i danska veteranderbyt (direkt final) och han tränade på alldeles utmärkta 29,0 vilket var fjärde bästa tid för dagen alla tävlande inräknade. . . Nu är det tyvärr sprint i veteranderbyt, men han är i alla fall inte slagen på förhand. En pallplats siktar vi på :-)

Katniss har löpt färdigt med nöd och näppe och gick ingen imponerande träningstid jämfört med vad hon presterat förut. Så vi har inga större förhoppningar inför de kommande kvalen till Avelsloppet i Alingsås. Tyvärr. Men sånt är livet. Det kommer ju fler lopp.

Ja just det! Ska inte glömma att vi fick in några fina spel på liret också. Tack Eskil och Kerstin vars Son of Trix delade ut nästan 12 gånger pengarna på toton, tack till Heidi och Jesper vars Vancouver City överraskande gav 8,5 gånger på toton och tack till Helga vars Diesels Cody favoritvann till fina tre gånger pengarna. Inte alltid man hittar så fina vinnare :-)


Nina fick hämta ut i toton... :-)

Vi tackar Kallerup VF för en härlig tävlingsdag och god öl. Och svärmor för sällskapet.

...och på Åkers har Ditzy Doo nu klarat sin sololicens. Äventyret fortsätter.

Vi ses och hörs!


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page