top of page
  • Skribentens bildArtur

Solig premiär på Kallerup


Vilken härlig dag! Ett par kalla Tuborg, strålande solsken och säsongspremiär för hundkapp på gemytliga Kallerupbanan. Kan det bli bättre?

Ja, det kan det förstås, om det dessutom går bra på tävlingsbanan. Och premiärdagen 2018 kan vi verkligen inte klaga på resultaten.


Il Divo på strålande tävlingshumör dundrar på genom sprintsvängen.

Katniss fick starta säsongen på tuffast möjliga sätt, i huvudloppet Fordham Road Memorial (M1). Men hon fick ju skylla sig själv eftersom hon blev så högt klassad på både sprint och medel som rookie. Nu fick hon möta Danmarks bästa medeldistansare plus svenska Fridays Bounty som inte går av för hackor. Riktigt bra grabbar att tampas med. Hur det gick? Hon blåste iväg till spets med bästa splitten och ledde två tredjedelar av loppet. Sedan fick hon släppa elitbröderna Blue Hawk och Indiana Jones förbi sig till slut, men en pallplats (trea - och bästa tik!) i dagens topplopp var riktigt strongt att börja säsongen med. Vi var extremt nöjda med det. Förmodligen behövde hon dessutom loppet, de två som var före har startat en gång tidigare i år, på Bjerringbrobanan som var först ut för året.


Katniss blev bästa tik som trea i Fordham Road Memorial och svarade för en stark säsongsstart.


Sedan var det dags för Il Divo. Sprintpremiär för att testa på den distans som kommer att bli viktig under hans veteransäsong. Och nervösa tvåbenta. Visserligen ett lågklasslopp, men Kung Divo av Bonderup har ju i princip varit chanslös på distanser under 500 meter tidigare och nu skulle han bara springa 272 meter...


Il Divo överst på pallen. Blidingia Racings första vinnare 2018!!

Det gick långt över förväntan. Divo var extremt laddad för dagen och bara blåste iväg. Inte bara att han vann loppet, han sprang dessutom på dagens fjärde eller femte bästa sprinttid. Om vi var chockade? Ja absolut. Det var svårt att föreställa sig att han skulle hantera distansen så bra. Och en seger på premiärdagen är ju verkligen pricken över i:et. Särskilt som Alexander debuterade som handler. Med en seger :-)


Alex började sin handlerkarriär som en vinnare :-)

Rally (Rarity) tävlingsdebuterade och gjorde en stark prestation även hon. Sallys dotter bommade starten, men drog förbi alla till spets in på andra rakan. Sedan blev hon lite stum på upploppet och fick nöja sig med en tredjeplats efter två bra hanar, varav vinnaren, en import efter Makeshift, sprang dagssnabbaste tiden!! Och Rally var inte långt efter, hon fick en riktigt bra debuttid. Ska bli spännande att se hur det kommer att utveckla sig. Syrran Sweetie Belle från samma kull fick ett rörigt lopp men gjorde en lovande debut som femma i mål.


Wiliiam trivs på prispallen tillsammans med Nina och Rarity (Vans Viking-Mustang Sally).

Lilla whippet-Clara (MB Clefairy) såg ut att ha en omöjlig uppgift i sin debut mot två mycket snabba motståndare, men hon överträffade sig själv och gav rutinerade NoSmoke en match in till mållinjen. Vinnande Elliott gick absolut inte att göra något åt och den tredjeplatsen var vi väldigt nöjda med med tanke på prestationen och tiden. Hon tycks fortfarande ha en del fartmässig utveckling i sig. Kul!


Clara (MB Clefairy) - Williams egen hund - inledde sin tävlingskarriär klart lovande.

Till sist fick Effie Trinket gå ett medeldistansjobb och såg väldigt laddad ut samt klarade svängarna betydligt bättre än förra säsongen. Det kan bli kul med henne också framöver.


Supersnygga Effie Trinket väntar på årets första träningsjobb.

Totalt sett alltså en seger och tre tredjepris denna första tävlingsdag för året. Alla fyra tävlingshundarna på pallen. Tjoho. Ett glas vin på det så sover man gott :-)

Nästa vecka: Borås!


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page