• Artur

Solig premiär på Kallerup


Vilken härlig dag! Ett par kalla Tuborg, strålande solsken och säsongspremiär för hundkapp på gemytliga Kallerupbanan. Kan det bli bättre?

Ja, det kan det förstås, om det dessutom går bra på tävlingsbanan. Och premiärdagen 2018 kan vi verkligen inte klaga på resultaten.


Il Divo på strålande tävlingshumör dundrar på genom sprintsvängen.

Katniss fick starta säsongen på tuffast möjliga sätt, i huvudloppet Fordham Road Memorial (M1). Men hon fick ju skylla sig själv eftersom hon blev så högt klassad på både sprint och medel som rookie. Nu fick hon möta Danmarks bästa medeldistansare plus svenska Fridays Bounty som inte går av för hackor. Riktigt bra grabbar att tampas med. Hur det gick? Hon blåste iväg till spets med bästa splitten och ledde två tredjedelar av loppet. Sedan fick hon släppa elitbröderna Blue Hawk och Indiana Jones förbi sig till slut, men en pallplats (trea - och bästa tik!) i dagens topplopp var riktigt strongt att börja säsongen med. Vi var extremt nöjda med det. Förmodligen behövde hon dessutom loppet, de två som var före har startat en gång tidigare i år, på Bjerringbrobanan som var först ut för året.


Katniss blev bästa tik som trea i Fordham Road Memorial och svarade för en stark säsongsstart.


Sedan var det dags för Il Divo. Sprintpremiär för att testa på den distans som kommer att bli viktig under hans veteransäsong. Och nervösa tvåbenta. Visserligen ett lågklasslopp, men Kung Divo av Bonderup har ju i princip varit chanslös på distanser under 500 meter tidigare och nu skulle han bara springa 272 meter...


Il Divo överst på pallen. Blidingia Racings första vinnare 2018!!

Det gick långt över förväntan. Divo var extremt laddad för dagen och bara blåste iväg. Inte bara att han vann loppet, han sprang dessutom på dagens fjärde eller femte bästa sprinttid. Om vi var chockade? Ja absolut. Det var svårt att föreställa sig att han skulle hantera distansen så bra. Och en seger på premiärdagen är ju verkligen pricken över i:et. Särskilt som Alexander debuterade som handler. Med en seger :-)


Alex började sin handlerkarriär som en vinnare :-)

<