top of page
  • Skribentens bildArtur

Säsongen 2018 äntligen i gång


Säsongen 2018 är äntligen i gång, åtminstone för oss som gärna åker över till gemytliga och gästvänliga Kallerupbanen.

Efter några träningsdagar var det i dag dags för licenslopp för två av våra fyra nya tävlingshundar den här säsongen. Vinyl Scratch och Chill'n Chilali får vänta några veckor till, i dag var det Rally (Blidingias Rarity) och Clara (MB Clefairy) som skulle få sina fullvärdiga tävlingslicenser,

Det gick alldeles utmärkt. Clara hade lite svårt att få tag i Karstens nya superstjärna (som också tog licens) men lämnade de övriga vackert bakom sig och skötte sig alldeles utmärkt som tvåa i licenloppet. Nu väntar förhoppningsvis en premiärtävling på Kallerup den 29 april.

Då kommer förhoppningsvis även Rally att tävlingsdebutera. Hon fick ett betydligt tuffare licenslopp eftersom hon fick gå mot våra elithundar Katniss (K1 i sista starten 2017) och Il Divo, som verkar ha taggat upp rejält även på lite kortare distanser i år (peppar, peppar), han var i varje fall hack i svans på Katniss hela vägen.

Rally tappade starten en aning och fick finna sig i att jaga sina kennelkompisar, men kutade förbi stödhunden Mrs Lovett (tack för hjälpen!) och fick sin licens. Härligt att ha henne startklar till tävlingspremiären!

Äve Katniss och Il Divo kommer att vara redo för premiären på Kallerup!

Kul också att Rallys brorsa Rainbow Dash fick sin tävlingslicens medan syrran Sweetie Belle tog sololicens och Pinkie Pie gick kanonbra första gången ur bur (sololicens nästa gång?). På Jylland har Apple Bloom tagit sololicens och skulle ta sin tävlingslicens i dag, men hur det gick vet vi inte ännu när detta skrivs.

My Little Pony-kullen är hur som helst på gång ut på banorna!

Här kommer lite aktuella bilder med varierande kvalitet. . .


Rally (vitt täcke)tog sin tävlingslicens i Kallerup i dag. Här står hon och spänner sig bredvid Katniss som "vann" licensloppet.


Rally när hon tog sololicensen i onsdags. Foto: Ib Borg


. . .och ännu mer Rally. Foto: Ib Borg.


Rainbow Dash och Dorthe kort före licensloppet - som blev godkänt!


Clara (längst till vänster) pinnar i väg från start i sitt licenslopp. Det gick hur bra som helst.


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page