top of page

Ett makalöst bra bokslut


Då var det färdigtävlat för i år. Men det är med glädje och lite stolthet som vi summerar säsongen 2017 för Blidingia Racings del.

Men first things first, Sista tävlingen för året var Nina iväg på i lördags, på danska Kallerup. Där slog Katniss till med en riktig superprestation i ett sponsrat tiklopp. Visserligen blev det inte seger, men den enda hunden som var före i mål var Årets Hund i Kallerup 2017 - Bubas Champ! Hon tog sig med möda förbi Katniss på sluttampen och vår lilla (nåja) tvååring sprang in på dagens tredje bästa sprinttid. 16,42. Endast de äldre elithundarna Bubas Champ och Meenala Spot On var (lite) snabbare. En tiondel ungefär.


Katniss (vitt täcke) ger Bubas Champ en riktig match in mot mål. Foto: Ib Borg

Snacka om fin utveckling. Katniss vann sitt första lopp i Kallerup i våras på 17.01.

Månadens Hundkapp sponsrade ett stayerlopp och här gjorde Il Divo ännu ett magiskt lopp. Han kom i mål som tvåa, bara några hundradelar bakom för dagen oslagbare Blue Superior. Och båda dessa hundar gick under banrekordet på Kallerupbanan!!! Det innebär också att Il Divo avslutat 2017 med att vara under banrekorden både på Cimbria och på Kallerup. Att han fyller fem år och blir veteran nästa år märks absolut inte. Särskilt som han splittade sprintdistansen på 16,49. Helt osannolikt!


Il Divo (i mitten) gick under banrekordet på sin andra bana för säsongen. Foto: Ib Borg

Stunning Kisses fick några "bumpar" på vägen och fick nöja sig med fjärdeplatsen i Copenhagen Cup bakom tre tuffa hanar. Men hon var med klungan i mål och gjorde knappast bort sig.

Jaha, då var det alltså bokslutet då. . . Blidingia Racing slutade på 13 segrar under året och med det hamnade Nina som delad trea bland segerrikaste svenska tränare under året!!! (Hela den officiella statistiken får ni se om ni köper Månadens Hundkapps julnummer). Katniss blev förresten delad etta (tillsammans med Blue Superior och Canis Majoris) i statistiken för segerrikaste rookies!

Bästa minnena från året när det gäller våra egna tävlingsresultat: Il Divo vann EM, medeldistans. Stunning Kisses vann Västsvenskt Oaks, Danskt Mäsyterskap för tikar, medeldistans) och Clemmas Impact Memorial. Katniss vann ett lopp på Cimbria på en M1-tid och var tvåa bakom riktigt tuffa hanar, slagen med bara en hundradel, i CGRC Puppy och Danskt Puppy Derby, trea i Debutantloppet bakom tuffa hanarna Canis Majoris och Blue Superior. Samt gick final i Rookie Stakes, där hon fick en snöplig knuff in på upploppet. 15 pallplaceringar (fyra segrar) på 20 starter. Magisk debutsäsong!

Resten av kullen då, vår första som var ute på banorna 2017? Jodå, det var hyfsat häftigt det också. Zoes valpar tog tillsammans 15 (!!) segrar och totalt 55 (!!) pallplaceringar. Höjdpunkten när Cressida vann Rookie Stakes förstås, men det var också lite extra kul att både Finnick Odair (obesegrad 2017 i två starter) och Primrose (en seger, fem andrapris) noterade klass 1-tider. Liksom Cressida och Katniss.

Det kan man kalla en helt overklig start för oss som uppfödare.

Som synes här intill firades det nu i helgen som gick med lite bubblande Prosecco.


Nina skålar för säsongens 13 segrar och Zoe-kullens magiska första säsong.

Nu tar hundarna vinterlov. Nästa säsong ses vi förhoppningsvis på banorna igen!

Glöm inte att hålla utkik efter Månadens Hundkapps Vinternummer. Kommer om ca två veckor.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page