top of page
  • Skribentens bildArtur

Kallt men kul i Kallerup


Vi som håller till i Skåne har inte riktigt lagt ner säsongen ännu. I lördags var det raceday på Kallerupbanan och det var kallt, men kul. Nina hade nog roligast för hon höll sin fina handlerstatistik vid liv genom att starta två vinnare: Isac åt Åsa Tapani och MB Tia Dalma åt Mike & Martina.

Öka din chans att vinna: Använd Nina som handler, liksom :-)

Själv höll jag mestadels till i tornet och reffade loppen. Förutom att det var iskallt - jag tar med mig egen värmefläkt nästa gång, Jesper ;-) - så var det fina lopp att reffa. Och det som krävde störst fokus var onekligen St Leger som jag tror var det roligaste loppet jag sett och refererat i år. Positionerna skiftade konstant. Först var Blue Superior i ledningen, sedan tog sig Starshinechilli förbi bara för att kort senare bli passerad av Il Divo.

In på upploppet trodde jag faktiskt att Divo skulle hålla undan, men Starshinechilli hade en växel kvar och tog sig förbi kort före mål. Det var "bara" 652 meter och speedwaysnabb bana och som vanligt var urstarke Divo först igen till harstoppet. Men vi är nöjda med andraplatsen!

Man kan inte vinna jämt och Divo har gjort en lysande säsong samtidigt som Jesper & Heidi var värda en seger i detta lopp som de försökt ihärdigt typ tre gånger att genomföra den här säsongen. Plus att Starshinechilli var en värdig vinnare med både styrka och speed.


Il Divo och Starshinechilli på upploppet i danskt St Leger 2017. Här är det fortfarande ruggigt spännande trots att det bara är typ 50 meter kvar till mål efter avverkade 600. . . Snacka om rysare! Foto: Ib Borg

Stunning Kisses hade inte sin bästa dag och fann dessutom distansen lite för lång. Nu har hon iaf fått testa, nu slipper hon stayerlopp framöver.

Efter racen fick Rally (Rarity) gå ett varv efter motorharen och skötte sig mycket bra. Det ser fortsatt riktigt spännande ut på den fronten.

Och vår ungwhippet Clara (MB Clefairy) fick gå ett träningsjobb tillsammans med syrran MB Eevee. Det såg väl också bra ut, men visade också att Clara har en del träning kvar för att eventuellt kunna hänga med syrran fart- och konditionsmässigt på allvar. Kanske inte så konstigt, det är inte förrän nu under hösten som hon har satts igång "på riktigt" medan flera av syskonen gått både LC och whippet race. Vi får jobba på med henne under vintern.

Katniss hade vi tänkt ställa av, men nu tvekar vi lite. Kanske blir det ändå säsongsfinal för henne på Kallerup om två veckor, för de har en tävlingsdag kvar. Om vi bestämmer oss för att vara med då hänger på om det blir ett stayerlopp för Divo och eventuellt om Stunning Kisses kommer med i rubrikloppet Copenhagen Cup. I så fall kanske Katniss ändå får följa med. Vi får se.

Värt att notera från lördagens race var också att Cesar Flickerman var tvåa (med mersmak) i Greyhoundracing Oddsherred Vandringspokal. Och så kul det var att se så många svenska tränare på plats inklusive Micke Willén från SHS. Enligt Jesper var det första gången någonsin som en SHS:are tävlade på Kallerup! Bravo, Micke. Kom igen fler gånger nu när hundarna lärt sig banan!


6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page