top of page
  • Skribentens bildArtur

Topplopp av Katniss - och Vinyl hemma igen


Tävlingssäsongen går mot sitt slut och om några veckor är det dags att summera. Än så länge finns det inte mycket att klaga på.

Katniss, vår egen uppfödning, gick sitt näst sista lopp för året i Borås i går och fick kliva upp på pallen ännu en gång i ett storlopp. Tidigare har hon ju varit tvåa (och bästa tik) i CGRC Puppy och tvåa (och bästa tik) i danska Puppy Derby. Rookie Stake-finalen resulterade "bara" i en femteplats efter ett oturligt stopp på väg mot (minst) en andraplats på upploppet. Ibland blir det så. Men den här gången fick vi revansch i prestigefulla Debutantloppet i Borås.

Katniss sluggade sig till ledningen efter en stark start och höll sin fart riktigt bra, sänkte sitt "pers" med några tiondelar och fick bara släppa förbi síg två riktigt bra importhanar. Det kan vi absolut leva med. Canis Majors och Blue Superior är båda stentuffa hanar, kanske de två bästa tidigare ostartade importerna i landet i år och att få stryk av dem är inget att gråta över.

Katniss blev både bästa tik och bästa svenskfödda i Debutantloppet!

Nu återstår för henne bara ett debutantlopp på Cimbria den här säsongen. Sen bygger vi för nästa år.


Nina och William är hur glada som helst efter Katniss pallplats i Debutantloppet. Foto: Max Werdelin

Syster Effie har varit lite omogen/sen i sin utveckling men nu mot slutet av säsongen börjar hon få det att lossna. Tjejen som haft förtvivat svårt med svängarna railade nu båda kurvorna och slutade trea med klar mersmak i sitt lopp och om hon inte varit sen ur boxen så hade hon nog utmanat om segern också. En härligt kvitto på att det finns hopp för henne nästa säsong.

Apropå uppfödningar så gick även Cesar Flickerman ett bra lopp som trea bakom etablerade Blue Hawk och fortsätter sin utveckling. Härligt att se. Cressida hade massvis med otur den här gången och blev påsprungen. Men vår Rookie Stake-vinnare kommer tillbaka, var så säkra!

Stunning Kisses var fint med från start och gick in i svängen som tvåa-trea, men fick en "bump", stod på tvären och så var det loppet kört. Det glömmer vi.

Il Divo har haft en magisk säsong men den här gången var motståndet helt enkelt för tufft. han hängde med bra och var med i klungan hela vägen in i mål men det var små marginaler och han fick finna sig i att stänga grinden den här gången. Det gick ruskigt fort. Divo har en stor uppgift kvar för säsongen, nämligen St Leger i Danmark (om det blir lopp). Kanske ett lopp på Cimbria som uppvärmning. Sedan väntar uppbyggnad och omskolning inför veteransäsongen och de sprintlopp som väntar då.

En annan sak som hänt den här veckan är att vi fått hem vår uppfödning Vinyl Scratch i Vans Viking-Mustang Sally-kullen. Av olika skäl kunde ägarna inte ha kvar honom så han fick flytta hem igen. Och vi är ganska säkra på att vi kommer att få mycket kul med den här snyggingen!


Vinyl Scratch. Prinsen av Bonderup.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page