top of page
  • Skribentens bildArtur

Zoes dotter vann Rookie Stakes!


Det har varit en häftig vecka trots att vi hunnit med lite semester på soliga Zakhyntos. En av våra hundar, Il Divo, har nämligen varit iväg med Heidi och Jesper på äventyr i Ungern och Katniss var iväg med Greycraft-Sabina i Alingsås för att kvala till Rookie Stakes.

Alltihop gjordes förstås möjligt av fantastiska Flo (hundpassning och transportlogistik) och förstås Inga-Lill som tog några av dagarna hemma på kenneln i Bonderup. Vi är så tacksamma för all hjälp!

Hur har det då gått rent tävlingsmässigt? Jodå, alldeles utmärkt.

Det största äventyret först: Il Divo reste med våra danska vänner till Isazeg i Ungern för att vara med i Europaderbyt på lång distans. Kanske lite ringrostig efter några veckors tävlingspaus, men vi hade otur med en inställd tävling i Kallerup som satte streck i räkningen när det gäller formplaneringen. Hur som helst gick han ett starkt lopp på Isazeg-banan som han såg för allra första gången och kom på prispallen, vinnaren gick inte att fånga. En tredjeplats i Europaderbyt är minsann inte fy skam för vår Europamästare från i somras (Bjerringbro).

När detta skrivs har vi inte fått hem Divo ännu, men han ska få extra smaskiga ben att tugga på när han återvänder på tisdag. Tusen tack för all hjälp, Heidi och Jesper!!!


Ovan och nedan: Jesper och Il Divo vid ankomsten till Isazeg.Jesper och Divo med pokalen efter tredjeplatsen i Europaderbyt i Ungern.

Katniss fick som sagt följa med Kennel Greycraft till Alingsås förra helgen och kom då tvåa i sin semifinal till Rookie Stakes, efter Greycraft Ike. I den andra semifinalen vann syster Cressida på ett strålande sätt före Trix. Tusen tack till Greycraft för hjälpen (och Malin Månsson för handlerhjälpen).

I dag var det finaldag i Alingsås och vi gladde oss åt att ha två kullsyskon från vår första kull med i finalen (Katniss och Cressida) och dessutom hade vi Greycraft Ike med oss eftersom Sabina & Erik hade tävlingar i Stockholm att fokusera på. Därmed hade vi på sätt och vis intressen i halva startfältet. . .


Nina defilerar Greycraft Ike och undertecknad har hand om Katniss, iförda läskigt gula PEAB-hjälmar. William var också med (t h) Foto: Anki Ekman

Det började bra för Ike och Katniss som drog iväg som etta och tvåa och så såg det ut ända in på upploppet! Då lämnade Ike en liten lucka invändigt som Katniss försökte gå i. Etta-tvåa i mål, tänkte jag. Men icke. Racing är racing och Ike stängde till luckan med typ 50 meter kvar till mål, Katniss fick tvärstopp och Ike själv tappade också fart. De blev till slut tvåa (Ike) och femma (Katniss) i mål.

Men det skulle bli succé ändå. För lååååångt ut i banan kom Cressida flygande som ett jetplan och hann fram till seger - efter uppförstorat målfoto.


Emelie och Heffa (Cressida) överst på pallen efter Rookie Stakes 2017 Foto: Angelica Anki Ekman

Zoes dotter, Katniss syster alltså, Cressida vann därmed ett av de absolut mest prestigefulla unghundsloppen i landet, PEAB Rookie Stakes!!!! Den första riktigt stora titeln till en av våra uppfödningar och vi höll förstås att spricka av stolthet. Stort grattis till gänget kring "Heffa": Emelie, Oscar och Robban = Dala Greyhound Racing, Toppenjobb har ni gjort och är sååå värda framgången. Och vad bra det blev att Cressida hamnade hos er.

Katniss hade lite otur den här gången, men hon kommer igen och två uppfödningar i final med en av dem överst på pallen - det är helt suveränt.

Lite av glädjen hoppas vi spiller över till Danmark och "pappa" Killishin Jamar. Ni får också öppna en flaska skumpa och fira Cressida nu, Heidi och Jesper!

Blidingia Racing fick ändå med sig en egentränad vinnare hem från Alingsås. Stunning Kisses, allmänt kallad Tuffsy, blåste nämligen runt sprintloppet Clemmas Impact Memorial som en kanonkula och vann på suveräna 18,01. En klass 1-tid. Trots fyra veckors tävlingspaus. Herregud. . .


Stunning Kisses vann Clemmas Impact Memorial! Foto: Angelica Anki Ekman

Och Effie Trinket blev minsann tvåa trots att hon fick en rejäl kapning på vägen av en hund som sedemera blev diskad. Duktigt kämpat av Effsan.


Effie Trinket (t v) kom tvåa! Foto: Angelica Anki Ekman

Thats all for now! Sköt om er tills nästa vecka! En månad kvar av säsongen, ungefär. Bara att passa på att njuta, sedan följer ju ett låååångt vinterhalvår utan tävlingar.


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page