top of page
  • Skribentens bildArtur

Katniss fick sin första M1:a


Sent omsider dags att uppdatera bloggen efter helgens tävlingar. Den här veckan var det Cimbria som gällde och det var en alldeles perfekt tävlingsdag där allting fungerade som det skulle och vädret var toppen. Det gjorde ju inte saken sämre att vi hade tre av fyra starthundar på "pallen"!

Effie Trinket var den enda som hamnade utanför. Hon fick en bra start och gick in i första kurvan i tätduon och förhoppningarna steg. Men sedan strulade hon till det för sig i svängen och var sist ut på bortre lång. Det var det loppet. . . I vinter blir det mycket träning i kurvteknik för henne.

Sedan var det dags för Nordic Hundfoder Race på 511 meter för Katniss och Stunning Kisses. Vi trodde på viss segerchans för Tuffsy (om hon inte fick trafikproblem som hon får ibland) och med lite flyt en pallplats för Katniss, men motståndet var tufft med bland andra Fridays Bounty som imponerade stort i Danmark nyligen och Quilqa Trix som inlett sin karriär kanonbra. Och Cesar Flickerman förstås, som tuggar ner de flesta om han får ett vettigt lopp.

Men tjejerna överträffade våra förväntningar med råge!!


Stolt handler klappar om Katniss på prispallen. Kusin Karolina fick vara med på segerceremonin! Foto: Cimbria HK

Katniss bombade till ledningen, kapade t sig några längders ledning och släppte sedan inte en jävel över bron ;-) Hon blåste runt 511 meter på 30,91 (enbart Derbyvinnaren Greycraft Sound och Derbytrean Bell A More var snabbare den här dagen!!!!) och plockade på kuppen hem sin första M1-klassning. Nu har den tjejen vaknat på allvar! Apropå elitklassningar så var det alltså tredje hunden i kullen som fick en sådan, sedan tidigare har Finnick Odair och Primrose hämtat hem K1:or.

Som om detta inte var nog sluggade sig Stunning Kisses förbi Fridays Bounty på upploppet och blev tvåa. Det var vår första dubbelseger någonsin.

Cesar Flickerman hade tyvärr inte sin bästa dag, men man kan inte få allt. Heidis och Jespers fina hund kommer säker igen snart.

Återstår ett lopp att redogöra för. Silverskölden. Här fanns det på förhand inte mycket att göra åt Team Greycrafts Derbyhundar Greycraft Sound och Bell A More (årets tik i Sverige enligt min mening) så Il Divo fick rikta in sig på att bli trea. Och det blev han! Men ännu häftigare var att han dundrade förbi Derbyhundarna i kurvan efter mål och snodde haren från dem. Dunder-Divo gjorde det bättre än vi kunnat drömma om och tog alltså en tredjeplacering med klar mersmak. Nu funderar vi på att anmäla honom till Europaderbyt på lång distans. Om det blir lopp startar han nog.


Il Divo (gult täcke) har tagit upp jakten på Derbyhundarna Greycraft Sound och Bell A More in på upploppet i Silverskölden. Foto: Robert Hanebrink

Jag ska förstås inte glömma Katniss syster Cressida, som startade i ett sprintlopp i Borås. Hon är förmodligen bättre på medeldistans, men gjorde det mycket bra som tvåa bakom mer rutinerade Hero som var oslagbar för dagen. Cressida har nu två segrar och två andrapris på sina sex starter. Grattis till duktiga ägare/tränare Dala Greyhound Racing från stolta uppfödare.


Härlig bild på Cressida från Dala Greyhound Racing

Nu får gänget vila helgen som kommer. Då håller vi i stället tummarna för Primrose som startar i Västerås!

Det var allt för denna gång! Sköt om er!


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page