top of page
  • Skribentens bildArtur

Vår tredje danska mästare


Det har varit en grymt lyckosam period de senaste veckorna för våra hundar. Efter de europeiska mästerskapen tog vi sikte på DM i Kallerup (danska mästerskapen) med Tuffs och Katniss, medan vi skickade upp Il Divo till Åkers med Malin, för ett nytt försök i Poppie Långa över 780 meter.

Vi tar det bästa först. Tuffsy (Stunning Kisses) visade att det inte var någon som helst fara med formen efter "guldmissen" i EM och den här gången hann hon faktiskt fram även på 460 meter. Hon var tvåa in på upploppet, men hade en växel till och spurtade till säker seger! Därmed har hon nu på kort tid två titlar: Västsvenskt Oaks i Alingsås och så då dansk mästare för tikar över 460 meter. Till det lägger vi en andraplats i EM. Snacka om överraskande och glädjande utveckling för den här tjejen som verkligen tagit tid på sig att blomma ut på allvar. Men bättre sent än aldrig!


Stunning Kisses (blå täcke) i DM-finalen för tikar. Foto: Ib Borg

Stunning Kisses blev alltså vår tredje danska mästare. Tidigare har ju Kacela och Mustang Sally vunnit DM över var sin distans. Det var 2012, fem år sedan. Men den som väntar på nåt gott o s v. . .


"Tuffs" överst på pallen med stolta lillhussarna William & Alex - och Nina, förstås. Foto: Kallerup VF

Apropå Kacela så fick dottern Katniss också chansen i DM, men för att slippa de tuffa hanarna i Puppy-klassen chansade vi och anmälde henne mot äldre och rutinerade tikar i sprintklassen. Det löste hon ändå alldeles utmärkt som trea i mål efter halvsyster på pappas sida Ofelia och tuffa kusinen Bubas Champ (Kerberos Pearl-Ballymac Camp). Katniss har ju inte ens fyllt två år ännu, så en tredjeplats var vi helt nöjda med. Trött var hon inte ett skvatt i mål och nu börjar det bli nog dags att gå upp i distans igen.


Katniss (rött täcke) jagar Bubas Champ och Ofelia. Foto: Helle Mogensen


Fin bild på Katniss (och Ofelia) på väg mot prisutdelningen.

På Åkers Kanal svarade Il Divo för en heroisk insats. Loppet blev inte riktigt som vi hade räknat på det med en "gåsarad" utan Divo fick ett par svängar i tredjespår och det är ju kanske inte så bra om man ska springa hela 780 meter. . .Ändå tuggade han som vanligt på i sin stronga stil och drog förbi ett par hundar till slut för att hamna på pallen igen (en tredjeplats). Han hann inte ikapp Soul och Yu Baba men var faktiskt bara ett par längder bakom i mål. "Kungen av Bonderup" belönades för denna prestation med sin andra L1-klassning!!!!

Apropå klassningar så kammade Stunning Kisses hem en M1:a och Katniss fick en ny M2:a, vilket även den här gången var i snålaste laget eftersom hon var under 17 sekunder, vilket är starkt på Kallerup.

Men det är inte färdigt där. På Åkers startade Katniss kullsyster Smulan (Primrose) i försök och final av Homerun Cup. Där fick hon båda gångerna stryk av äldre och mer rutinerade Crazy Diamond - men hon kom tvåa i både försök och final, såg fantastiskt fin ut och fick två K1:or! Team Aalto har gjort ett fantastiskt jobb med den här tjejen som nog snart samlat ihop till sitt första elitdiplom.


Läckra Primrose (orange täcke) på väg mot andrapriset i Homerun Cup och sin andra raka K1:a!!! Foto: Christian Magnusson

Apropå framgångsrika uppfödningar så vann förresten Cesar Flickerman ett kvalitativt lopp i Kallerup i samband med semifinalerna till DM. Väl i DM-finalen kom han fint iväg som tvåa, men fick en knuff i första svängen och så var tyvärr den dagen förstörd. Men han har helt klart växlat upp nu och kommer snart att få sin revansch.

Det var väl allt för den här gången. Nu blir det stöttning av skånsk hundkapp och fyra starthundar på Cimbria nästa helg!


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page