top of page
  • Skribentens bildArtur

Härlig dubbel i Alingsås


En riktigt fin helg blev det för Blidingia Racing och det började bra redan på lördagen när vår uppfödning Primrose (Killishin Jamar-Kacela) som finns hos Sinikka och Taisto Aalto vann sitt första lopp i karriären på Åkers, på en tid strax under 19 på kort distans. Väldigt stolta uppfödare var vi den kvällen vill jag lova och stort grattis till Sinikka och Taisto som gör ett fantastiskt fint jobb med Primrose.

Den segern innebar dessutom att fem hundar nu har vunnit lopp ur vår första kull. Finnick, Primrose, Katniss, Flickerman och Cressida!

Cesar Flickerman var förresten stark trea över 506 meter i Alingsås på söndagen. Grattis Heidi och Jesper!

Sedan drog Nina till Alingsås och som vanligt när jag inte är med kom hon hem med en snygg pokal och ett segertäcke. För några år sedan var det Zoe (Kacela) som tog hem Västsvenskt Oaks. Den här gången var det Tuffsy (Stunning Kisses). Vi har varit på det klara med några veckor nu att hon har växlat upp rejält i form och i dag löpte hon både starkt och smart (railade sista kurvan riktigt snyggt) och fångade in Elsa Viola (som är rankad topp 5 i Månadens Hundkapps tikranking för juli!) precis före mållinjen! Grymt starkt lopp av Tuffsy och andra gången vi får hem den enorma Oakspokalen!


Stunning Kisses vann Västsvenska Oaks - och Nina tvingades posera iförd en sådär lagom snygg gul sponsorhjälm :-) Foto: SDA-GHK


Målfoto från tornet. Tack Malin Månsson!

Il Divo gick ut mot två av de tre bästa danska medeldistanshanarna i år Blue Hawk och Indiana Jones (den tredje är Diesels Cody) och importen Fridays Bounty i ett graderat klass 1-lopp och kämpade stenhårt varje meter av loppet. Precis före mål klämde han sig mellan danskarna och knep förstapriset. Dessutom på dagens bästa tid på distansen (BOD). Nu ska han väl ändå få sin femte M1-klassning så han kan kvittera ut sitt välförjänta elitdiplom. . .


Il Divo brukar få stryk av Indiana Jones och Blue Hawk över 460 meter. Nu var det 506 meter - och då hann han fram! Foto: SDA-GHK

Lite smolk i glädjebägaren dock för vår tredje hund till start, Katniss som för andra gången i rad (!) råkade ut för ett tekniskt haveri när haren stannade i loppet. Samma otur drabbade syster Cressida och extra trist var att de båda snygga syrrorna (kolla bilden!) låg i ledningen tillsammans när loppet blåstes av.


Cressida (1) och Katniss (4) krigar om spets strax innan haren strejkar. . . Foto: Dala Greyhound Racing

Nåja, tredje gången gillt får man väl hoppas. Om hon mår bra i morgon ska hon ut i kval till EM (puppy sprint) i Bjerringbro på onsdag. Då ska även Divo kvala (EM medeldistans). Håll tummarna för oss!

Avslutningsvis en bild på snygga Primrose som debutvann i lördags!5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page