• Artur

Händelserikt efter SM-veckan


Jodå, det har hänt en hel del hos oss på Blidingia Racing efter SM-veckan även om det inte kommit ut särskilt mycket här i bloggen. Vilket i sin tur beror på att vi haft fullt upp med barn, hundar. . .och med Månadens Hundkapps SM-special.

Men bättre sent än aldrig heter det ju.

Först och främst har vi fått ett nytillskott i kenneln. Chill´N Chilali, tre månader efter Deneview Snowtoe och Hazel O´Hannah, har flyttat hem till oss och förgyller vår sommar varje dag. Det ska bli väldigt spännande att följa hennes utveckling på nära håll och vi tackar kennel Qetesh för förtroendet att förvalta denna lilla pärla.


"Chilla" har flyttat till Bonderup. Foto: Katarina Lindberg

SM-veckan avslutades med att vi plockade ut två hundar på fredagen. Katniss fick en rejäl tryckare ett par gånger av kompis Sabinas Greycraft Ike i Månadens Hundkapp-loppet och det gjorde väl att båda hundarna tröttnade på kuppen till slut. Kolla bilden. . .


Katniss och Greycraft Ike ställer till det för varandra i Månadens Hundkapp Rookie. Foto: Max Werdelin

Il Divo hamnade helt fel på det i sin final och hann inte fram. Men vi fick en god tröst i Stunning Kisses andrapris (och K1-tid) i en kvalitativ Rocker Mac Memorial-final.


Tuffsy efter andrapriset i Rocker Mac Memorial-finalen.

Efter en kortare tävlingspaus tog vi sats igen i Kallerup i helgen som gick. Stunning Kisses tokbommade starten för första gången på länge men reparerade ändå snyggt till tredjepriset (knappt slagen). Dessutom var hon först till haren på 460-distansen och visade att formen är alldeles utmärkt.

Katniss fick en chans att ta revansch för förlusterna i Borås och gjorde det alldeles utmärkt. Hon kämpade riktigt bra i ett sprintlopp och vann ganska säkert till slut på 16,68. Kul också för Alex som gjorde handlerdebut. Tillsammans med Nina, men ändå. Tiden räckte till en K2-klassning och det var lite i snålaste laget ;-) Det får väl bli nästa gång. Brorsan Cesar Flickerman kom tvåa i sitt lopp på sin bästa tid i karriären och ser allt bättre ut.


Katniss, Nina & Alex efter segern i Kallerup 22 juli.

Divo & Effie fick stanna hemma den här gången. Men nästa helg är det meningen att hela gänget ska ut och tävla på Cimbriabanan.

Eller,