top of page
  • Skribentens bildArtur

En M1:a och en K1:a i Borås :-)


Vilken underbar dag i Borås! Härligt väder, trevligt att träffa alla hundkappare, spännande lopp och så det bästa av allt: Två elitklassningar!

Il Divo är i en fantastisk form för dagen och blir fortfarande bara bättre med tiden, som ett fint årgångsvin. I dag var han skapligt med från start, jagade Blue Superior som tvåa efter första kurvan, knappade in centimeter för centimeter och hann precis fram på mållinjen nu när distansen var 550 meter. Segern skrevs till en hundradels marginal, men vann det gjorde han. Tiden blev dessutom riktigt bra: 32,86. En av de allra bästa i Borås sedan 2015, faktiskt. Den tiden hade räckt till topp tre under året både 2015 och 2016 och i år är den hittills "best of year". Ja, jag vet att det bara körts ett enda 550-lopp än så länge, men det kvittar för tiden var ändå så bra att han knappast behöver skämmas för att toppa den listan.

Just det, det blev en M1-klassning. Så vi jagar vidare efter det där elitdiplomet :-)


Nina & Il Divo efter segern i Borås.

Sedan blev dagen inte sämre av att Tuffs, Stunning Kisses alltså, gjorde ett av sina bästa lopp hittills i karriären. Kort distans, 320 meter, och hon flög iväg riktigt bra från start. Sedan klev den store hanen och favoriten Sonic Panther förbi henne, men hon släppte aldrig kontakten med honom och försökte utmana på upploppet. Det slutade med ett andrapris, klockorna stannade på 18,90 och det räckte för att hon skulle få sin första K1:a!!!

Tuffs börjar alltså hitta formen på allvar även hon. Härligt!

En M1 och en K1. En seger och ett andrapris. Och det toppade jag med att lite överraskande bli ensam på "Trean". Bara 250 spänn i vinst på satsade 60 (fler borde verkligen ta chansen att spela och stötta klubben) men är man bäst så är man ;-)

Under den här tävlingsdagen fick vi dessutom se vår uppfödning Cesar Flickerman göra ett flott lopp som tvåa. Han löpte på bra hela vägen och fortsätter att plocka pallplatser. När han växlar upp lite till så småningom (han har inte ens fyllt två år ännu) så får konkurrenterna hålla i hatten.

I lördags startade förresten Primrose på Åkers, andra starten i karriären, och gjorde ett fint lopp även hon, kom i mål som tvåa och visade att hon fortsätter att utvecklas fint.

Katniss & Effie har lite välförtjänt semester, men kommer ut igen under SM-veckan. Divo och Stunning Kisses ska eventuellt ut på Cimbria nästa helg (om det blir några tävlingar - väldigt få anmälda tyvärr) och sedan gäller SM-veckan även för dem.

Nu en kall IPA för att fira dagens lyckade utflykt. Vi hörs och ses!


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page