top of page
  • Skribentens bildArtur

Härlig helg för syskonskaran


Så var det dags att summera en härlig helg för vår första kull. I dag gjorde vi en tur till Alingsås, för att hålla koll på Avelsloppet till nästa nummer av MH. Och då passade vi på att tävla lite också, förstås :-)

Katniss hade sett så pigg och fräsch ut efter storloppen I Borås och Danmark att vi bestämde oss för att låta henne gå en sprint innan det är dags för lite välförtjänt tävlingspaus. Det gick alldeles strålande. Hon var taggad till tusen, drog iväg bra från start och kopplade ett säkert grepp in i svängen, ett grepp som hon höll till mål på fina tiden 18,12. Det blev en K2-klassning av det. Och ska vi säga att det var lite snålt klassat, då endast två hundar på hela tävlingsdagen fick K1. . . ;-)


Katniss dundrar in på upploppet i ledning. Närmast bakom jagar syrran Cressida. Foto: Dala Greyhound Racing

Nu har Katniss på sina åtta första starter resultatraden 2-3-2 och då ingår alltså två andrapris bakom starka hanar i CGRC Puppy och Danish Puppy Derby. En toppenstart.

Men det roligaste av allt: Katniss sprang i samma lopp som syster Cressida, som gjorde en kanonprestation i sin blott andra start i livet och kom tvåa, med mersmak. I mål var hon bara längden bakom Katniss och såg verkligen jättefin ut. Zoebarnen etta och tvåa i samma lopp, alltså och glädjen total!


Ovan: Katniss (nr 2) med Nina och Cressida (nr 3) med Emelie på prispallen. Nedan: Syrrorna på väg till prisutdelning Foto: Dala Greyhound Racing


Helgen blev förstås knappast sämre av att "Smulan" - Primrose - kom tvåa i sin debut i Västerås i lördags och svarade för en riktigt lovande prestation bakom en betydligt mer rutinerad vinnare. Vi gläds med Sinikka och Taisto!


Primrose ("Smulan") inledde sin karriär med ett andrapris i Västerås. På bilden med husse Taisto Aalto. Foto: Örjan Bergwall

Samtidigt som Katniss och Cressida sprang över mållinjen i Alingsås knep förresten Cesar Flickerman en tredjeplats i danska Bjerringbro. Vilket alltså innebär fyra pallplatser på fyra starter för syskonskaran denna helg!

Grattis (och stort tack) alla ägare och tränare som gör så fina jobb med Zoebarnen!

Il Divo fick också sträcka lite på benen i Alingsås. Han gick ett sprintlopp mest för att hålla igång (det fanns inget passande medeldistanslopp) och med tanke på att det var för kort distans och att han tvingades hoppa över motståndare som krokat ihop - det gick bra för alla inblandade - , så får vi ju vara mer än nöjda med en pallplats (trea) även om tiden var rätt kass.

Stunning Kisses gick som stödhund (sprint) i ett licenslopp och skötte sig fullt godkänt. Hon var bara lite sur över att det roliga tog slut så fort. . .

En kul rapport kom som lök på laxen från Bente Lodal som har en av valparna från vår senaste kull (Vans Viking-Mustang Sally). Tydligen hade lilla Pep (Pinkie Pie) vunnit ett klubbmästerskap i någon form av valplydnad. Jättekul! Grattis, Bente!

Nästa mål: Borås Greyhound Park nästa helg. Då ska Divo och Stunning Kisses få jaga trasan.


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page