top of page
  • Skribentens bildArtur

Tvåa och trea i Danish Puppy Derby


Dags igen för en uppdatering av läget här hos oss. Bäst av allt: Årets första stora mål var danska Puppy Derby (dansk unghundsderby) och det loppet avgjordes i måndags. Vi lyckades kvala in Katniss och Effie Trinket och Team Föhns/Sötofte kvalade in Cesar Flickerman. Tre hundar från vår första kull i final alltså.


Ovan ocn nedan en stilstudie på Katiss (nr 3) duell mot Hari Gata på upploppet i danska Puppy Derby. Foto: Ib Borg


Oturligt nog fanns det en hane med i loppet vid namn Hari Gata, en hund som faktiskt imponerat under våren och som besegrat våra tjejer tidigare, bland annat i semifinalen. Racing är racing och mycket kan hända i ett lopp, men vi trodde på förhand inte riktigt att det gick att slå Hari Gata i finalen.

Det gjorde det inte heller. Men Katniss var bara slagen med en ynka hundradel på mållinjen efter att ha snubblat till lite i sista sväng!!

Kort efter mål var hon dessutom förbi igen. Snack om snöpligt alltså.

Men så här ett drygt dygn efteråt kan vi ändå vara väldigt glada och nöjda över andrapriset. Katniss sprang in på en M2-tid, hennes bästa klassning hittills, och kämpade varje meter av loppet sida vid sida med favoriten. Det var starkt gjort av henne! Och Hari Gata ska ha all heder för sin seger, det var en stark prestation av den långbente killen.

Cesar Flickerman blev trea i mål och därmed har alltså Jamar-Kacela-barnen varit tvåa och trea i både CGRC Puppy och Danish Puppy Derby. Det är en stark start på karriären! Och de är bara i absoluta början av den ännu. Det märks dessutom att han helst ska ha lite längre distanser, så vi hoppas att Heidi och Jesper reser med honom. Varför inte 550 i Stockholm?


Starten i unghundsderbyt: Ettan är Cesar Flickerman, tvåan Effie Trinket. Lika som bär. . .Katniss syns inte, gömd bakom Effie i detta läget. Foto: Ib Borg

Effie hade stora problem med svängarna och bröt ut rejält i sista svängen, där tappade hon chansen att slåss om en eventuell tredjeplats. Men hon kommer igen och framför allt ska hon nu få gå på längre distanser som vi vet att hon uppskattar. Nästa lopp blir antingen 515 eller 550 meter!


Prispallen: Etta Hari Gata och Dorthe. Tvåa t v Katniss och Nina, trea t h Flickermannen och Heidi.

Mer kul när det gäller Zoe-kullen. Cressida (allmänt kallad Heffa) har tagit sin licens och debuterat med en fjärdeplats i Alingsås. Jättekul och det ska bli spännande att följa hennes vidare öden och äventyr. Och Smulan (Primrose) har tagit sin tävlingslicens och debuterar inom kort i Västerås. Vi håller tummarna så hårt vi kan! Dessutom längtar vi efter att få se Finnick på banan igen efter debutsegern på Cimbria.

Annars då? Ja, Il Divo och Stunning Kisses har haft en liten tävlingspaus efter tufft program under april-maj. Men nu ska de igång igen. De gick ett träningsjobb tillsammans på Kallerup i måndags och det såg bra ut. Divo är full av självförtroende och energi och "Tuffsy" var snabb första halvan av träningsloppet, men klarade inte riktigt kurvan. På söndag ska de luftas lite smått i Alingsås. Divo ska få en lungöppnare på sprint och Tuffs ska få vara stödhund i ett licenslopp. Sedan kör vi igen på allvar, förmodligen i Borås om två veckor.

Då blir det Katniss och Effies tur att få vila lite. Fast Katniss ska först få gå en sprint i Alingsås, eftersom vi hittat ett bra lopp åt henne där.

Håll tummarna för oss i Alingsås!


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page