top of page
  • Skribentens bildArtur

Två Zoebarn på CGRC-pallen!


Snacka om häftig vecka! Uppvisningslopp på Jägersro och CGRC Continental Classics i Borås har stått på programmet och det har varit riktigt lyckade evenemang.

Vi börjar med Borås. I onsdags var det semifinaler för några av klasserna och då gjorde Stunning Kisses ett skapligt lopp som trea i sin semifinal i tikklassen och tog sig till finalen. I dagens (lördag) final bommade hon emellertid starten och sedan kom hon aldrig in i loppet, så det är bara att glömma det loppet och vara nöjd med att vi fick henne till finalen. Nästa start för henne blir nog i Alingsås om ett par veckor. Då är det även tänkt att Divo ska ut igen efter sin tävlingspaus.

Betydligt roligare var det i CGRC Puppy. Första riktiga storloppet för hundar födda 2015 och vi hade tre från Zoes/Kacelas kull med i finalen!


Nina och Katniss (t v) och Cesar Flickerman med Heidi (t h) efter CGRC-finalen för de allra yngsta.

Katniss fick en pangstart och utmanade Irlandsimporten Starshinechilli (som var klar favorit) hela vägen. I sista sväng fick hon ett litet stopp när hon var nära att springa in i rumpan på favoriten, men hon tog fart igen och i mål var hon bara slagen med tre hundradelar! En riktigt bra prestation och en andraplats i CGRC Puppy är vi såklart väldigt stolta över. Dessutom var hon ju 1) Bästa svenskfödda hund och 2) Bästa tik (ettan, trean och fyran är hanar).

En framgång som vi såklart firat under kvällen. Tillsammans med Zoe förstås, som ser helnöjd ut i sin soffa :-)


Nina och Effie på väg mot start (ovan) Malin och Katniss (nedan). Tack för hjälpen Malin!Nina och Katniss på väg mot prisceremonin.

Det blev förstås inte sämre av att brorsan Cesar Flickerman (Heidi & Jesper) kom trea, vilket innebär att vi som uppfödare hade två hundar på pallen.

En suverän start för Zoe-kullen. Effie Trinket fick emellertid en dålig start, hon var alldeles för taggad i boxen och missade att starten gick så hon fick finna sig i en femteplats den här gången. Men hon har ju visat sin kapacitet tidigare så vi är inte oroliga. Effie kommer igen. Hon visade på Cimbria härom veckan att hon har det i sig, det gäller bara att huvudet hänger med. En mognadsfråga.

Nu laddar systrarna för kval till danska unghundsderbyt nästa vecka.

Kul också att en annan syster, Cressida, just tagit sin licens och snart kommer ut för tävlingsdebut. Det ska bli spännande att följa hennes tävlingskarriär.

Mer äventyr? Javisst. Självklart. I torsdags hade SkHk uppvisningslopp för whippets och greyhounds på Jägersro och det blev hur lyckat som helst. Allt fungerade som det skulle, det var som väntat mycket folk på plats, det pratades mycket om hundarna i publiken, arrangörerna var helnöjda och vi hoppas att vi gjort så pass bra intryck att det snart blir fler race på galoppbanan.


SkHk-gänget laddar på stallbacken inför uppvisningen på Jägersro


Greyhoundloppet. Foto: MiRo Media


Whippetloppet (Loka i mitten) Foto: MiRo Media


Glada hundkappare på galoppbanan.

Vi ställde upp med Loka Linn, som inte startat på väldigt länge, och hon gjorde det alldeles utmärkt som tvåa i mål. Nu får hon dock ta det lugnt igen ett tag framöver, tills hon blir gammal nog att få lov att starta i supersprint. Hon tycker fortfarande att det är kul att springa, bara hon får slippa kurvor och distanser över typ 150 meter.

En liten bonusbild: Inga-Lill blev så här glad efter att ha tagit med snigelvinet på Kallerup härom veckan:1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page