top of page
  • Skribentens bildArtur

Tre pallplatser i Kallerup


Fint väder, trevliga människor, gemytlig stämning och snabba hundar. Inte mycket kan jämföras med en eftermiddag på Kallerupbanan. Sedan hjälper det förstås till om det går bra på banan. Vi var nöjda med resultaten som gav tre pallplaceringar, men samtidigt var det lite stolpe-ut ändå. I greyhound racing hjälper det inte alltid att det ser bra ut på papperet. Det blir ändå sällan exakt som man planerat.

Tuffsy (Stunning Kisses) hade en vettig uppgift på papperet i dagens första lopp, men fick en "bump" i första svängen och där rök segerchansen. Hon gjorde sedan en riktigt stark upphämtning till tredjeplatsen vilket lovar gott för fortsättningen av säsongen. Och kidsen var nöjda med att få gå till prisceremonin. Fler banor borde ha prispall efter loppen och inte bara rosett till vinnaren. . . Det är så många fler som kan glädjas då. En eloge till Kallerups VF som har prispall efter alla lopp!


Stunning Kisses, Nina och William på pallen i Kallerup Foto: Ib Borg

Il Divo gick i dagens huvudlopp, Kallerup Cup, och som vanligt var han först till haren. . .och gjorde en kanonprestation. Men han fick ett litet stopp på vägen och det vet vi ju att då är 460 meter för kort. Nog med tjat om det. Han blev fyra i loppet men har det bästa framför sig den här säsongen, på längre distanser. Nu får han vila två veckor innan vi kör igen.

Katniss tog ledningen i sitt lopp och såg ut att kunna hålla till seger, men torskade med tre hundradelar till slut mot en bra konkurrent. Hon visade att formen är fortsatt bra och utvecklingen stadigt på rätt väg och mer intressant att hon klarar längre distanser än sprint bra. Hon var till exempel inte trött efter mål utan tvärtom först till haren och visade att styrkan är utmärkt. En andraplats om än delad i dött lopp med Bubas Nigel som hon ju förlorade mot på Cimbria. Brorsan Cesar Flickerman hade ingen tur den här gången, bommade starten och kom sedan aldrig riktigt in i loppet.


Katniss dundrar på i ledningen. Hon fick bara stryk med tre hundradelar. . . Foto: Ib Borg

Effie Trinket som gick ett kanonlopp på Cimbria härom veckan fick ett helt tokigt lopp ute i spåren och dessutom var det en hund med i loppet som fajtades (och blev diskad) så loppet kunde inte ens graderas efteråt. Det blev alldeles för mycket bök och stök. Trea efter diskning av vinnaren, men hon kan bättre och lär visa det igen inom kort.


Effie på pallen med sina människor Inga-Lill, Alex och William Foto: Ib Borg

Kul var det förstås också att träffa Sally-valpar och den här gången var Apple Bloom glädjande nog på besök från Jylland! Han ser jättefin ut!


Snygg hund: Apple Bloom Foto: Ib Borg

Nu siktar vi vidare mot nya äventyr.

På onsdag försöker Stunning Kisses kvala till CGRC Continental Classics-finalen för tikar över medeldistans i Borås. På lördag går Katniss och Effie i direktfinal i CGRC Puppy. Med lite tur går Stunning Kisses tikfinalen samma dag. Annars startar hon i graderat lopp - om det blir något.

Redan på torsdag deltar vi förresten i uppvisningslopp på Jägersro i samband med Gentlemannadagen. Ingen grey från Blidingia Racing till start den här gången- men lilla Loka Linn får göra årsdebut i whippetloppet! Hon gick hur fint som helst på träningen. Missa inte om du är i närheten av Malmö.

Håll tummarna!


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page