top of page
  • Skribentens bildArtur

Tredje vinnaren ur Zoes kull!!


Som vi väntat på Nickes (Finnick Odairs) debut. Och den var värd att vänta på! Gun-Britt och Preben Iskov Sörensen har gjort ett superjobb med honom och på Cimbria flög han till en säker seger på ett mycket lovande sätt. Stort grattis från oss och vad kul att vi nu har tre vinnare ur Zoes kull. Katniss, Cesar Flickerman och Finnick Odair.

Och så nära det var en fjärde!! Effie Trinket ledde sitt lopp, men bromsade till när det kom en utmanare in på upploppet - hon är fortfarande orutinerad och tyckte det var lite läskigt med uppvaktningen. Men hon var stark tvåa och gjorde sitt klart bästa lopp hittills.


Gun-Britt Sörensen och Finnick Odair efter en superdebut!

Effie Trinket tog starten, tätt följd av Katniss, och efter halva loppet var det Blidingia Racing dubbelt i topp. Men Katniss bromsade till (trodde kanske att det var sprint igen) och tappade position och sedan bromsade även Effie till lite. Därmed vann en annan hund, men Zoes barn kom tvåa (Effie), trea (Flickerman) och fyra (Katniss). Det går baske mig inte att vara annat än glad då.

Vi lämnade Cimbria med tre (!) andrapris i bagaget. Lite stolpe ut kanske, men svårt att vara missnöjd.

Stunning Kisses bommade starten helt men kämpade sig tillbaka in i loppet sakta men säkert och passerade mållinjen som tvåa. Åt vinnaren var dock inget att göra denna dag. "Tuffsy" får fortsätta träna starter...

Bäst för dagen av våra egna hundar var Il Divo, som gjorde en fenomenal insats i huvudloppet på medeldistans och sluggade sig förbi alla utom Champix Camolin som var en av landets bästa medeldistansare förra säsongen. På kuppen noterade han en M1-tid och fortsätter faktiskt att utvecklas som tävlingshund trots att han är inne på sin tredje tävlingssäsong. Stort tack till handler (och uppfödare) Malin Månsson!!

Som lök på laxen fick Clara (MB Clefairy) testa släphare för första gången och skötte sig jättebra. Det var kul att se.

Nu vänder vi blickarna mot Kallerup den 20 maj!

Sköt om er så länge!


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page