top of page
  • Skribentens bildArtur

Första segern för Flickerman!


Det bästa först. Nu har två av våra uppfödningar vunnit lopp. Katniss började ju härom veckan på Kallerup och i helgen som gick var det brorsan Cesar Flickermans tur. Heidi och Jesper var och tävlade på Bjerringbro och där gjorde Flickermannen ett alldeles utmärkt lopp, tuggade ner sina motståndare precis som farsan Jamar gjorde under sin karriär (enligt Heidi) och hade nosen först på linjen. Thats the way to go!


Flickerman på Bjerringbrobanan. Foto lånat av Midtjyske Greyhound Stadions Facebooksida.

Nina drog iväg till Åkers där vi hade hittat två fina lopp åt våra hundar. Nu blev det ingen succé, lite stolpe ut kan man säga även om man aldrig ska klaga på två "pallplaceringar". Katniss såg i ut att ha en bra uppgift i Åkers korta efter sin snabba tid i Kallerup, men unghundar är per definition inte rutinerade nog att ställa några krav på. Och den här gången fick hon lite trafikproblem i starten, blev lite klämd mellan ettan och trean, och tappade värdefull fart där. Sedan gjorde hon ändå ett strongt lopp som trea och vi är mycket nöjda med hennes prestation. Erfarenheten är säkert guld värd för framtiden. Och etta-trea i sina två första starter är knappast fy skam.

Effie kom inte särskilt bra i väg, men flög fram på ett lovande sätt efter mål. Vi anade nog att hon behöver längre distanser, men hon behöver tävlingsrutin och därför gjorde det henne bara gott att få vara med. Hon kommer igen!

Il Divo hade mest otur av alla tre, han hade passerat blivande vinnaren och var på väg att koppla segergreppet när han fick en rejäl bredsida av en konkurrent som sedemera blev diskad för förseelsen - och den han redan tagit sig förbi kunde smita förbi invändigt och knipa segerrosetten. Synd, förstås, men Divo är en hedersman och kommer igen snart han också.

Nu siktar vi på nya race på Cimbriabanan nästa helg. Då ska även Stunning Kisses få tävla igen, hon fick en veckas paus efter sin M1:a i Kallerup mest eftersom 320 är för kort och 550 för långt för henne. Så vi håller tummarna för bra lottningar!

Månadens Hundkapps majupplaga är snart färdig. Den blir riktigt bra!

Sköt om er till nästa helg!


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page