top of page
  • Skribentens bildArtur

Årets första banjobb och tryckklar tidning


Nu börjar det kännas på allvar att säsongen närmar sig. I går (onsdags) var Nina iväg på årets första banträning, i Kallerup. Katniss och Effie fick bekanta sig med Kallerupbanan för första gången och skötte sig alldeles utmärkt. Il Divo och Stunning Kisses fick sina första banjobb för året och gjorde det bra, även om "Tuffsy" fortfarande inte riktigt tänt till på motorhare. Men det kommer säkert. På söndag är det dags igen och målsättningen är att ha dem klara och licensierade (Kattnis och Effie) till årspremiären på Kallerup. Det är förresten också den enda tävlingen i april efter stängningen av Landskronabanan. Första svenska bana att ha premiär är Åkers i början av maj.


Divo och Katniss väntar på årets första banjobb i danska Kallerup


Effie Trinket är hur sugen som helst på att få börja tävla.

Redan härom veckan var Zoes son Flickerman ute och tog sin licens - vil lånar bilden från Kallerupbanans Facebooksida. Grattis till Heidi & Jesper. Det ska bli spännande att följa Flickermannen under säsongen!


Flickerman med treatäcket på väg mot sin tävlingslicens. Foto: Niels M Jensen

Sally-valparna växer så det knakar och ser jättefina ut. Tyvärr drabbades vi av en liten motgång när Scootaloo bröt en tå i trädgården. Han är nu opererad och på bättringsvägen men blir inte såld. Vi behåller honom i kenneln och därmed har vi i stället brorsan Vinyl Scratch till salu om någon är intresserad. Vi har också bestämt oss för att behålla Ditzy Doo. Alla andra valpar är nu sålda, de flesta till danska hundkappare. Därmed blir det förstås extra spännande att följa de danska tävlingarna framöver.

Härom veckan var tre av valparna på äventyr hemma hos Kennel Greycraft och fick busa i springhagen med Greycraft Lego (e Ballymac Matt). Det tyckte de var hur kul som helst. Om Lego var lika förtjust är kanske mer tveksamt. . .


Rarity, Ditzy Doo och Vinyl Scratch lever rövare med nya kompisen Lego.

Apropå Kennel Greycraft så vankas ett större reportage om Sabinas och Erics satsning i aprilnumret av Månadens Hundkapp som alldeles nyss blev färdig för tryck. Nu hoppas vi att tryckeriet inte har för mycket att göra så att vi hinner få med oss tidningen upp till kongressen nästa helg.

Det var allt för denna gång. Snart helgledigt!!!


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page