top of page
  • Skribentens bildArtur

Trevligt slut på säsongen 2016


...och med trevligt slut menar jag kanske inte i första hand resultaten. Det blev nämligen ingen pallplacering i våra tre sista starter för året. Örehovsstayern mynnade ut i ett praktfullt fiasko (för oss) när banan blev översvämmad och Divo kastade in handduken redan efter ett halvt varv eftersom han inte fick något grepp i underlaget. Det ödet drabbade även andra hundar som är beroende av fäste, så han var inte ensam.

Sedan for vi till Borås. Där grinade oturen oss i ansiktet igen när Tuffsy (Stunning Kisses) avancerade fram till andra plats in i sista sväng, men fick tvärstopp framför sig när en av motståndarna snubblade till. Sedan var loppet över. Divo mötte lite för tuffa hundar på för kort distans och blev fyra.

Men bakom den fjärdeplatsen döljer sig något som däremot var riktigt kul. Loppet gick riktigt fort och Divo gav aldrig upp, gick som så ofta förr om konkurrenterna efter mål och tog trasan. En skön avslutning för honom och en skön avslutning för oss var att han i sin sista start för säsongen fick sin allra första M1-tid i karriären! Därmed summerar vi säsongen som riktigt lyckad för vårt nyförvärv förra vintern. Han kom som en M3:a och avslutar som en M1:a. Dessutom har han under året vunnit danska St Leger, gjort L1-tid på Åkers och varit på bronsplats i Avelsloppet!

När det gäller Stunning Kisses så har hon tre pallplaceringar och en seger på sina sex första starter i livet och det kan bli ett spännande år med henne 2017.

Roligast av allt? Mockingjay-kullen har utvecklats riktigt starkt under året. Nicke kanske allra mest - redan som ettåring under 19 på 320 meter - men dessutom har den allra första avkomman efter Kilishin Jamar och Kacela tagit sin sololicens! Det var Cesar Flickerman som i lördags svarade för den bedriften hemma i Kallerup (i Danmark får man ta licens redan vid 14 månader). Stort grattis (och tack för att ni gör ett så bra jobb med honom) till Heidi och Jesper.


Cesar Flickerman på väg mot sololicensen. Foto:Ib Borg


Heidi & Flickerman

Nu sitter vi och väntar på att vår andra kull ska "kläckas". Mustang Sally väntas valpa precis när som helst - beräknat till torsdag - och vi håller tummarna så hårt vi kan.

I nästa inlägg på denna blogg hoppas vi kunna presentera årets Blidingia-valpar!


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page