top of page
  • Skribentens bildArtur

Händelserik vecka hos Blidingia


Det har varit en riktigt händelserik och spännande vecka hos oss på Blidingia Racing efter semesterresan till Dublin och det irländska Derbyt på Shelbourne Park.

Vi tar det från början: Först körde jag upp till Gävletrakten med en förväntansfull Mustang Sally som fick förmånen att dejta Vans Viking. Den träffen gick alldeles förträffligt och nu håller vi tummarna stenhårt för att det ska bli valpar efter super-vikingen som haft en magisk karriär på Irland och Cimbrias snabbaste tik genom tiderna.

Här hittar du stamtavlan för de blivande valparna. En riktigt intressant kombination som vi ser det. Den som ev vill förhandsanmäla intresse kan mejla via hemsidan eller pm:a oss på Facebook.


Blivande föräldrar: Vans Viking (t v) och Mustang Sally (t h).

Apropå valpar, ja. För exakt ett år sedan i dag föddes vår första kull här på Blidingia Racing, Mockingjay-kullen efter Killishin Jamar och Kacela (Zoe). Dessa valpar är numera unghundar och tränar riktigt fint på banorna runt om i Sverige och Danmark. I dag såg vi Nicke (Finnick Odair) gå ett varv i Landskrona och det såg riktigt bra ut! Katniss fick gå en kurva och det såg också jättebra ut fart- och jaktmässigt. Däremot behöver hon tid på sig för att hantera sin storvuxna kropp och alla 29 kilon för som Palle sa: Det såg ut som rally i svängen :-) Sanden sprutade...

Hur som helst: Grattis på födelsedagen alla Mockingjay-ungar!


Här en arkivbild på våra egna Mockingjay-valpar: Effie (med matte Inga-Lill) och Katniss med Nina.

Mer nyheter? Absolut. I går kom vårt nytillskott MB Clefairy hem till en överlycklig lillhusse William som länge önskat sig en egen whippet. "Clara" som hon kallas här hemma tackar vi familjen Berglund för - hon är ett resultat av en omparning mellan Damien Rice och Wake Up Call som vi så många gånger blivit imponerade av på banorna, inte minst på Cimbria. Clara är pigg, modig, har massvis med energi och attityd och det ska bli riktigt roligt att följa hennes utveckling på nära håll.


MB Clefairy (Clara) efter Damien Rice-Wake Up Call

I Landskrona i dag passade vi förresten på att låta Il Divo få ett 480-jobb för att underhålla formen inför svenska St Leger på lördag (hoppas nu att det blir ett lopp bara!) och det gick alldeles förträffligt. Han var dagssnabbast på distansen på tiden 29,24 och var väldigt spralligt efteråt så formen går nog inte att klaga på.

Over and out för den här gången. Sköt om er!


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page