top of page
  • Skribentens bildArtur

Landet runt och två pallplatser


Blidingia Racing hade inga starthundar i helgen som precis gått. Både Il Divo och Stunning Kisses fick en välförtjänt paus efter resan riket runt helgen dessförinnan. Någon tävlingspaus blev det emellertid inte för oss tvåbenta, som medverkade i arrangemanget av Cimbria HK:s sista tävlingsdag för året. Den blev förresten riktigt lyckad, inte bara för att vädret var bra och allting fungerade perfekt utan även för att några av loppen blev riktigt spännande. Så fick vi ett banrekord dessutom över 771 meter, det togs av Derbyvinnaren Joe La Bello som går från klarhet till klarhet. Lite synd att Divo inte var med, men det kommer fler chanser på hemmaplan. Det passade helt enkelt inte in i hans säsongsplanering den här gången.

Ystads Allehanda gjorde ett stort reportage från tävlingarna och det går att läsa här. Tyvärr är det en artikel som man måste ha plusabonnemang för att läsa, men så fort jag kommer över tidningen så lägger jag upp ett foto här i bloggen, det blir då en uppdatering av just detta inlägg.

Förra veckan åkte alltså Nina landet runt (nåja, men inte så långt ifrån) med hundarna. På lördagen var det långlopp i Stockholm (Åkers Kanal) och Il Divo var med i ett högkvalitativt Poppie Långa. Där blev det också banrekord - av urstarke Mel Vinn. Lite typiskt att hamna i ett banrekordlopp när man debuterar över mastiga 780 meter, Divo har som bekant som längst sprungit 653 tidigare. Men han klarade sig riktigt bra ändå och kom upp på pallen som trea.


Il Divo på prispallen på Åkers efter Poppy Långa. Foto: SHS

Dessutom fick han sin första L1-klassning, vilket för övrigt samtidigt var hans absolut första elitklassning överhuvudtaget. Han hade nog fått en i Danmark också, i St Leger, om inte tidtagningen strejkat. Men nu kom den alltså och det är vi riktigt glada över. M3-hunden som kom till oss i vintras har nu varit på pallen i Avelsloppet, vunnit danska St Leger och blivit L1-klassad. Grymt träningsjobb av Nina och fin utvecklingskurva på en riktigt trevlig Davantis-uppfödning.

Knappt var tävlingsdagen på Åkers över innan färden begav sig till Alingsås, där SDA/GHK hade tävlingar på söndagen.

Där startade Tuffsy - Stunning Kisses alltså - i ett lågklasslopp som vi nog tyckte att hon skulle ha hyfsad chans att ta sin andra raka seger i. Men nu blev det strul i svängen, orutinerade Tuffsan hamnade sist och fick ladda om kanonerna. När hon så småningom fick upp farten bet det riktigt bra och hon var nära att hinna ikapp ledaren men mållinjen kom ett ögonblick för tidigt och så blev det en andraplats till slut. Ändå klart godkänt med tanke på omständigheterna och hon fick med sin en liten pokal hem som belöning för pallplatsen.


Nina och Stunning Kisses på pallen i Alingsås. Foto: SDA/GHK

Lite bonus från resan var att Nina äntligen fick träffa Smulan, a k a Primrose, vår uppfödning som ju numera håller till uppåt landet. Det var ett glatt och hjärtligt återseende och kul att se att den lilla valpen vuxit upp till en riktigt snygg unghund. Apropå valpar så hade Preben & Gun-Britt med sig Nicke, a k a Finnick Odair, till Cimbria i lördags - där han fick gå en kurva efter motorharen. Riktigt kul att se. Det känns verkligen att det närmar sig för Mockingjay-kullen.


Blidingia Primrose spanar in tävlingarna på Åkers. Visst är hon lik morsan (Zoe). . .

Våra egna, Katniss och Effie Trinket, fick bli hemma i helgen som gick - men nästa helg ska de få göra sin debut bakom harmaskinen i Landskrona. Spännande! Då är även Il Divo och Stunning Kisses anmälda till start. Bara att hålla tummarna.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page