top of page
  • Skribentens bildArtur

Stunning Kisses - första segern


Hög tid att summera den gångna helgens äventyr i Landskrona. Det roligaste först: Stunning Kisses gjorde precis som i licensloppet - for ur boxen som skjuten ur en kanon (split 1,57) och tog ledningen. Sedan gick hon inte att stoppa och vann loppet på 29,02 vilket faktiskt är tredje snabbaste tiden hittills i år i Landskrona på 480 meter. Man kan lugnt påstå att vi var överlyckliga. Den lilla pälsiga räkan som vi fick hem har utvecklats till en vacker, glänsande greyhoundtik som lagt på sig muskler och byggt självförtroende. Nu ska vi bara jobba på tävlingsrutinen och hoppas att hon slipper skador.


Tuffsy (Stunning Kisses) i ledningen in i svängen. Foto: Niclas Ankarbranth


In på upploppet! Foto: Ib Borg

Nästa start för "Tuffsy" blir i Alingsås i ett M3-5-lopp på söndag. Ska bli intressant att se hur hon hanterar banan där och motorsågsharen.

Här nedan förresten filmen från Stunning Kisses första seger! Filmare: Flo Nilsson-Wendel. Vi tackar och bugar. Referent: Ja... lyssna och gissa :-)Glad Nina på väg till vinnarcirkeln med Stunning Kisses. Foto: Niclas Ankarbranth


Nina & Stunning Kisses i "vinnarcirkeln". Foto: Flo Nilsson-Wendel

Il Divo hade inget flyt i Landskrona. han startade bra, men strax före svängen bröt innerhunden ut medan ytterhunden ville in och han hamnade mitt emellan. Det blev ett stopp där och sedan reparerade han som vanligt riktigt bra men kunde inte utmana om segern, fick till slut nöja sig med ett tredjepris. Man måste ha tur också i den här sporten, det har vi lärt oss den hårda vägen. Nu går Divo till Åkers Kanal på lördag där han ska få testa på den svenska stayereliten över 780 meter. Vi får se om det konceptet passar honom och om han är snabb nog att vara med dem i mål. Det ska bli spännande. Samma dag går Derbyt och där får han hålla tassarna för brorsan Enemel Noir och halvbrorsan Joe La Bello. Fast vi cimbrianer håller förstås en tumme för vår lilla klubbkompis Penny "Ponny" Lane som ska kämpa mot de tuffa pojkarna.


Här ser man tydligt hur Divo (vitt täcke) kläms mellan ettan och sexan. . . Foto: Ib Borg

Katniss gick ett par race efter släphare i Landskrona och allt såg bra ut. So far so good. Bara en vecka kvar tills hon får gå efter motorhare. Det ska bli spännande.

Over and out för den här gången. Nu håller vi tummarna för nästa helg då Blidingia Racing alltså startar i både Stockholm och Alingsås!


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page