top of page
  • Skribentens bildArtur

Tuffsy har debuterat - Divo vann St Leger


Det har hänt en hel del den senaste tiden, men vi har inte varit så flitiga med att uppdatera tyvärr.

Därför kommer allt nu på samma gång.

Härom veckan fick Il Divo följa upp sin debutseger på stayerdistans med att prova på elddopet i form av danska St Leger. Lite oväntat tog han ledningen direkt, trots att han mötte startsnabba Monroe Flyer. Sedan ledde han hela vägan ända till harstopp och visade än en gång att han kan springa långt. En härlig seger, särskilt som regerande mästaren Goal Poacher fanns med i fältet.


Nia och Divo efter segern i St Leger. Foto: Raakel Ankarbranth

Il Divo har nu varit på pallen i Avelsloppet och tagit hem sitt första storloppstäcke under sin första säsong hos oss. Fantastiskt roligt. Nu väntar närmast ett treåringslopp (om han kommer med) i Landskrona över 550 meter och sedan matchar vi mot en stayeruppgift på Åkers Kanal.


Här fler bilder från Kallerup. Foto: Raakel Ankarbranth och KVFI onsdags var det dags för tävlingsdebut för Stunning Kisses, på sprint i Borås i en lågklasscup. Tyvärr blev det ett tvärstopp i kurvan på grund av en hund som gick omkull och när Tuffsy väl fick fritt hann hon inte ikapp den som ledde men aqslutade piggt och snabbt till en andraplats. Hon var därmed klar för final.


Stunning Kisses

I går (lördag) var det finaldags. Tuffsy kom bra iväg från start som tvåa-trea efter Divos brorsa Hamlet. In i svängen var hon trea men var nära att springa upp i rumpan på Emeralds Forever, bromsade till i sin orutin och tappade två-tre längder. Trots en snabb avslutning var hon fyra i mål, en halv längd bakom just Emeralds Forever och med ytterligare ett par längder fram till Hamlet (Grattis igen Malin Månsson) och Blaziken.

Här nedan är Flos film från finalen. Stunning Kisses i box fem:


Som synes behövs lite mer rutin i tävlingslopp. Det ska hon förhoppningsvis få nästa helg då vi anmäler till Landskrona och den här gången på medeldistans.

Loka Linn gör som vanligt sitt bästa och i sin direktfinal i Borås kämpade hon sig till en pallplats trots att hon inte gillar storbanorna och nog inte heller är i absolut toppform. Hon fick hur som helst en liten pokal och det var speciellt Alexander väldigt glad över. Nu blir det nog några veckors välförtjänttävlingspaus för henne.


Loka, Nina, Alex och den lilla 3:e-prispokalen.

Katniss tränar på i skog och mark och syrran Effie har varit på besök några dagar. Nu är det bara några veckor kvar innan de är vuxna nog att träna på maskinhare. Spännande! Kul också att träffa syster Cressida i Borås. Hon ser riktigt fin ut och kommer att bli spännande att följa. Liksom de andra syskonen förstås!

Over and out för den här gången!


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page