• Artur

Tuffsy har debuterat - Divo vann St Leger


Det har hänt en hel del den senaste tiden, men vi har inte varit så flitiga med att uppdatera tyvärr.

Därför kommer allt nu på samma gång.

Härom veckan fick Il Divo följa upp sin debutseger på stayerdistans med att prova på elddopet i form av danska St Leger. Lite oväntat tog han ledningen direkt, trots att han mötte startsnabba Monroe Flyer. Sedan ledde han hela vägan ända till harstopp och visade än en gång att han kan springa långt. En härlig seger, särskilt som regerande mästaren Goal Poacher fanns med i fältet.


Nia och Divo efter segern i St Leger. Foto: Raakel Ankarbranth

Il Divo har nu varit på pallen i Avelsloppet och tagit hem sitt första storloppstäcke under sin första säsong hos oss. Fantastiskt roligt. Nu väntar närmast ett treåringslopp (om han kommer med) i Landskrona över 550 meter och sedan matchar vi mot en stayeruppgift på Åkers Kanal.


Här fler bilder från Kallerup. Foto: Raakel Ankarbranth och KVFI onsd